Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Buszfolyosó jön létre a Hegyalja úton

Létrehozva:

Fotó: Merész Márton

A Lánchíd felújítása miatt a Hegyalja úton is változik a forgalom.

Egybefüggő buszsáv jön létre a BAH-csomópont és a Döbrentei tér között az Erzsébet híd irányába – írta honlapján a Budapesti Közlekedési Központ.

2021. június 16-tól sem gyalogosan, sem közúton nem lehet áthaladni a felújítás alatt álló Lánchídon. Ezzel egyidőben több közösségi közlekedési járat útvonala is módosul. A közúti forgalmat várhatóan 18 hónapig, a gyalogosforgalmat a munkálatok befejezéséig korlátozzák. 

2021. június 19-étől a Hegyalja út forgalmi rendje megváltozik, összefüggő buszsáv vezet a Hegyalja úton a BAH-csomópont irányából a Döbrentei tér felé; a Hegyalja úton működő közlekedési lámpákat kifejezetten az új forgalmi rendhez igazítják; átalakítják a forgalmi sávokat a Döbrentei térnél, csökkentve az Erzsébet híd előtti torlódást.

Így a Hegyalja úton Pest irányába az egyéni gépjárművel közlekedők változatlan idő alatt jutnak át a Döbrentei téri kereszteződésen, ezzel szemben az autóbusszal közlekedők a korábbihoz képest csúcsidőben 5-8 perccel kevesebbet utaznak majd. 

Indoklásában a BKK azt írta: a Hegyalja úton csúcsidőszakban a személyautók nagyjából hússzor akkora területet foglalnak, mint a közösségi közlekedés járművei, miközben az erre utazóknak alig több mint a felét szállítják. Az autóforgalom által okozott folyamatos torlódások a BKK járatait is jelentősen érintik, esetenként 5-10 perces késést okozva az autóbuszoknak.

A BKK szerint a lámpák újrahangolásának és forgalmi sávok átalakításának köszönhetően a gépjárművel közlekedők változatlan idő alatt jutnak majd át a Döbrentei téri kereszteződésben.

168.hu

Legnépszerűbb cikkeink