Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Kocsis Gergely színművész: Örülök, hogy újra van dolgom

Létrehozva:

Nem csak a vendéglősök, a színházi emberek is szenvednek. Kocsis Gergely színművész a mindennapjairól mesélt a Keljfeljancsiban. 

Fiala János műsorában ma reggel Kocsis Gergely Jászai Mari-díjas színművésszel, a Katona József Színház társulatának tagjával beszélgetett a mindennapokról, a családjáról és szóba kerül a fizetése, sőt még a tavaly március óta tartó „plafon nézegetés” is.  

Kocsisról kiderült, 46 éves, a pandémia előtt rengeteget dolgozott, családos ember. Feleségével és két kisfiával egy kertes házban él, van a családnak egy ivartalanított – egyébként nőstény – macskája is. 

A színész elmondta, tavaly március óta teljesen megváltozott az élete. Arra a kérdésre, hogy mit csinált a pandémia alatt, azt válaszolta

„fekszem egy kanapén nézem a plafont és ismételgetem magának, hogy jah de tehetséges vagyok”

– mondta Kocsis viccesen. 

Hozzátette, számára nem okozott olyan nagy financiális problémát a pandémia és a színház bezárás, mint más szabadúszó kollégáinak. Neki ugyanis van fix jövedelme, 

„nem cseréltem fel a szalámit párizsira”

– mondta. 

Kifejtette, hogy természetesen többet keresett korábban, mikor voltak előadások, de most sem panaszkodik, Felesége fizetésével együtt még mindig rendben el tudják tartani magukat. 

Kiemelte, hogy a pandémia alatt sok ideje volt – talán túl sok is – hobbikertész lett és sokkal jobban megismerte két kisfiát, akik egy időben rácsodálkoztak, hogy miért tud az édesapjuk este 6 óra után is otthon lenni a hétköznapokban. 

Hozzátette, az elmúlt két hétben ismét tud dolgozni, hiszen főszerepet kapott a Tárnoki Márk rendezte Szavalóverseny című darabban, amit jelenleg próbálnak. Mint mondta a színházban most átálltak a streaming szolgáltatásra, jelenleg többet forgatnak, aminek ő már nagyon örül, hiszen november óta unatkozott, de az elmúlt két hétben végre ismét van dolga. 

A színművész elmondta, közel járt a depresszióhoz az elmúlt időszakban, mégis szerencsésnek mondhatja magát, mert nem veszítette el teljesen a jövedelmét, és családja is támogatta a bajban, házassága sem sínylette meg az összezártságot. 

 

Legnépszerűbb cikkeink