Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Mészáros Lőrinc nagyon elhúzott a leggazdagabbak listáján, durván rávert Csányi Sándorra

Létrehozva:

Sohasem volt még ennyi vagyona Mészárosnak, mint most. 

A Forbes magazin tíz leggazdagabb magyar listáján új szereplők is vannak, köztük egyébként két orosz – ők azonban csak ketten együtt tudnak nagyobb vagyont felmutatni, mint amennyi Mészáros Lőrinc zsebét nyomja.

Mészáros Lőrinc 479,4 milliárd forintos egyéni rekorddal lett a tavalyi év leggazdagabb magyarja. Ez igencsak látványos eredmény, tekintve, hogy Mészáros pénztárcáját tavaly még egy válás és azzal együtt feltehetőleg, némi vagyonelosztás is könnyítette.

A második helyen Csányi Sándor végzett, akinek 86 milliárd forinttal van kevesebb vagyona, mint az aranyérmes Mészárosnak. Csányi azonban annak ellenére érte el ezt az eredményt, hogy a járvány keményen érintette az OTP árfolyamát.

A top 10-ben érdekesség, hogy először lett dobogós a Wallis-tulajdonos Veres Tibor. Ezt a vezető lengyel ingatlanos cég megszerzésének köszönheti a Forbes szerint.

Új szereplő a gazdaglistán a két orosz Rahimkulov fivér, akik elfoglalták a 4. és a 7. helyet, ha pedig összefognak, ketten megelőzik Mészáros Lőrincet is. Apjuk, Megdet Rahimkulov a rendszerváltozás után a Gazprom képviselőjeként érkezett Magyarországra, és hamarosan óriási befolyásra tett szert az energetikai és a bankszektorban egyaránt. Amikor tíz éve visszaköltözött Oroszországba, vagyona gerincét OTP- és Mol-részvényei adták. Ma már azonbam fiai által tulajdonolt vagyonkezelőben, a Kafijat Zrt.-ben vannak a részvények, és ez a cég komoly ingatlan portfóliót is tulajdonol. Megdet Rahimkulov vagyonát jelenleg 1,4 milliárd dollárra teszi az amerikai Forbes – írja a 24.hu. 

A hatodik helyezett Gattyán György, aki korábban élő pornóstreamelő platformjával szerezte vagyonát, de most nagy tervei vannak a Kodolányi János Egyetemmel is, amit szintén megvett. 

Így néz ki a top 10:

 1. Mészáros Lőrinc 479,4 mrd
 2. Csányi Sándor 393,4 mrd
 3. Veres Tibor 258,6 mrd
 4. Rahimkulov Timur 257 mrd
 5. Felcsuti Zsolt 246,1 mrd
 6. Gattyán György 245,6 mrd
 7. Rahimkulov Ruszlán 240 mrd
 8. Demján Sándorné 214,3 mrd
 9. Szijj László 184,4 mrd
 10. Széles Gábor 146 mrd

Az 50-es lista további érdekességei:  

 • Garancsi Gábor a 23. leggazdagabb, vagyona 66, 7 milliárd forint. Róla azt írja a lap, hogy bekebelezte a Vajna-hagyaték legértékesebb cégét, gyakorlatilag immár az övé a budapesti szerencsejátékpiac. Közben a Market tele van munkákkal, a Mol Campus 120 méteres tornyán is nagy erőkkel dolgoznak a Kopaszi-gáton.
 • Varga Zoltán a Centrál Médiacsoport tulajdonosa a 36. helyen áll 39, 8 milliárddal
 • Simicska Lajos még mindig 37., 39,2 milliárddal.
 • Vajna Tímea a 39., a becsült vagyona 38,6 milliárd forint. Róla azt írják, Papíron új tulajdonosa lett májusban az Andy Vajna hagyatéki vagyonát tömörítő AV Perfectnek. A VMT Holdings LLC ugyan Las Vegasba van bejegyezve, Vajna Tímea a Forbes kérdésére megerősítette, hogy ő a végső tulajdonos.
 • Schmidt Mária a 42. lett a vagyona pedig 35,1 milliárd ft
 • Az ötvenes listában szereplő mindhárom hölgy örökösként került be a leggazdagabbak közé. 

Még egy érdekesség van a listában: az ötven magyar ugyanis 49 mert, egy folyamatban lévő bírósági per miatt egy üres fehér folt is szerepel rajta – írja a 444. hu Ez a Hell energiaitalból meggazdagodott Barabás családot takarja, akik tavaly pert indítottak a Forbes magyarországi kiadója ellen így értéke el, hogy ne szerepeltessék őket a leggazdagabbak listáján. 

Legnépszerűbb cikkeink