Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Drakulát játssza Nicholas Cage egy vígjátékban

Létrehozva:

Nicolas Cage A vámpír csókja című filmben | Fotó: Hemdale Film Corporation

Nicholas Cage játszott már férfit, aki vámpírnak képzeli magát, az 1989-es A vámpír csókja című filmben, de először alakíthat valódi vérszívót a Renfield című horrorban, ami egy újabb Drakula vígjáték-feldolgozás, a forgatókönyvét a Rick és Morty felnőtt rajzfilmsorozat írója, Ryan Ridley jegyzi.

Napjainkban fog játszódni, partnere pedig a brit színész, Nicholas Hoult (Mad Max: A harag útja, Az óriásölő) lesz.

A színész a Los Angeles Times-nak elmondta, külsőre nem is kell nagy átalakítást végezni rajta a szerephez, mert ő már most is úgy néz ki, mint egy gót: fekete ruhákban, sokszor kalapban és hosszú kabátban jár, a háziállata meg egy fekete holló, aki még káromkodni is tud. Például, mikor kilép a házból, úgy köszön el tőle: „viszlát… seggfej!” Ez is bizonyítja, mennyire intelligens állat, emellett előkelően szép, ahogy már Edgar Allan Poe, a költő is megénekelte. Az ikonikus vérszívó karakterében szerinte akkor lesz kellően horrorisztikus, ha eltalálja a koreográfiát, például olyan “lebegve csúszást” képzel el, mint A Kör című horrorból a kútban lakó lányé.

Cage az 1980-as években már népszerű vígjáték-színész volt, a többi közt az Arizonai ördögfióka és a Sorsjegyesek sikere után elvállalt egy kis költségvetésű független filmet: a Las Vegas, végállomás tragikus sorsú, alkoholista főhősének alakítása Oscart ért neki 1996-ban. Ezután az akció- és katasztrófafilmek (Con Air – Fegyencjárat, Tolvajtempó, Képlet) sztárja lett, majd a kétezres évek végére sokan kételkedni kezdtek színészi képességeiben a B-kategóriás filmek tucatjai miatt, bár szerinte a hollywoodi producerek intézték el azzal, hogy beskatulyázták. Őt igazolja, hogy tavaly újabb csodálatos kis költségvetésű drámában, a Pigben tűnt fel, egy szarvasgomba-kereső disznó gazdájaként, amiért művészfilmes színészi díjakat is kapott. Végre harmonikus a magánélete, bár az ötödik házasságánál tart, de szerinte ez most az igazi. Gyakran meditál és szeret magában énekelni, legfőképp Elvis Presley dalait. A karaokéval azonban felhagyott, miután két éve egy nyilvános helyen levideózták, ahogy Prince Purple Rain című számát énekli punkrock verziójában, és a fél világ kiröhögte. Pedig nem is volt hamis, csak picit túltolta az átélést.

Legnépszerűbb cikkeink