Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Felmondott az SZFE-n Fullajtár Andrea is

Létrehozva:

Fotó: Süveg Áron - Katona József Színház

A jelenlegi vezetés a színésznő szerint már csak zárt ajtók mögött kommunikál, és abból is világosan látszik, mire készülnek.

Fullajtár Andrea is felmondott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE). A Katona József Színház színművésze, az intézmény osztályvezető tanára, mint fogalmaz, eddig csak az osztályért maradt, megpróbált minden törvényes eszközzel tiltakozni egy törvénytelen folyamattal szemben. Továbbra is ehhez tartja magát.

A jelenlegi vezetés már csak zárt ajtók mögött kommunikál, és abból is világosan látszik, mire készülnek. Az osztályom féléve megkérdőjelezhetetlen. Mindent dokumentáltam. Akár holnap viszem a papírokat bíróság elé! De ebben a rendszerben tovább nem tudok osztályfőnökként részt venni. A mai nappal felmondok az SZFE-n! – jelentette be a hvg.hu szerint.

Fullajtár Andrea korábban úgy nyilatkozott, az új vezetők eleve fenyegető trükkel érték el, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek velük az oktatók: azokat rendelték be elbeszélgetésre, akiknek próbaidős a szerződésük, így indoklás nélkül ki lehetne rúgni őket, noha a tárgyalásokon végül nem erről volt szó.

 

Legnépszerűbb cikkeink