Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Tizenegyezer felett a hazai áldozatok száma

Létrehozva:

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Majdnem kétezer új fertőzöttet találtak.

1926 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 347 636 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 118 beteg, így az elhunytak száma 11 066 főre emelkedett – derül ki a kormányzati tájékoztatási honlapról. Egy nappal korábban még 1358 újabb embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést. 

A gyógyultak száma 220 304 fő, az aktív fertőzöttek száma 116 266 főre csökkent. 4689 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 344-en vannak lélegeztetőgépen. 

Szerda estig összesen már 96 101 fő kapott oltást, többségében egészségügyi dolgozók, valamint idősotthonban lakók és dolgozók.

Kedden újabb vakcinaszállítmányok érkeztek – a Pfizer és a Moderna vakcinái -, amelyek összesen közel 51 ezer ember oltását teszik lehetővé, így folytatódik az egészségügyi dolgozók, valamint az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása. Az oltás ütemét, gyorsaságát a vakcinák érkezése határozza meg. Továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések és február 1-ig érvényben is maradnak. 

A vakcinákat 25 kórházi oltópontra szállítják ki: több budapesti kórház mellett Győrbe, Kecskemétre, Szolnokra, Tatabányára, Kaposvárra, Pécsre, Miskolcra, Szegedre, Székesfehérvárra, Debrecenbe, Balassagyarmatra, Szombathelyre, Veszprémbe, Nyíregyházára, Egerre, Békéscsabára, Szekszárdra és Zalaegerszegre.

 

Legnépszerűbb cikkeink