Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Külföldről hozatta a drogot a 25 éves „mama”, hogy itthon teríthesse

Létrehozva:

Képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock.

De embercsempészet miatt kapták el.

Drogkereskedelem miatt folytat eljárást egy 25 éves nő ellen a Készenléti Rendőrség. A csak „mama” fedőnéven ismert M. Alexandra Mária rendszeresen vásárolt kábítószert külföldről, a marihuánát rokonok és futárok révén hozatta a gyanú szerint. A futároknak  megszervezte a pénzváltást, a vonatjegy vásárlását, a beszerző utakat folyamatosan koordinálta, a beérkező árut továbbértékesítette.

A nő férje és unokaöccse 2020. július 12-én bukott le egy kilogramm marihuánával a Kelenföldi pályaudvaron, amikor Bécsből Budapestre hozták a kábítószert vonattal, számol be a police.hu.

Egy másik futárt 2020. október 23-án fogtak el a rendőrök a szobi vasútállomáson, amikor egy Szlovákiából érkező vonattal több mint három kilogramm kannabiszt csempészett be az országba. A nő utasítására hozott kábítószert az a férfi is, akit a rendőrök szintén a szobi vasútállomáson fogtak el 2020. december 4-én. Ruházatába rejtve öt csomag, mintegy egy kilogrammnyi kannabisz volt. Ebben a két ügyben a Váci Rendőrkapitányság folytat eljárásokat.

„Mama” nem csak kábítószerben utazott. A rendőrök a nőt akkor fogták el Kunszentmártonnál, amikor 2021. január 11-én egy társával hat szír illegális migránst szállítottak autójukkal. A cél az volt, hogy a déli határtól átutaztassák őket az országon. Az embercsempészés ügyében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz.

A nőt a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

Legnépszerűbb cikkeink