Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kitolták az oltási határidőt a rendőrségnél

Létrehozva:

Képünk illusztráció | Fotó: MTI / Sóki Tamás

Szóban közölték a rendőrkapitányok, hogy április 30-ig kitolták a kötelező oltás felvétel határidejét. Azt is hozzátették, hogy aki nem veszi fel legalább az első oltást az nem kapja meg a hathavi nettó fizetéssel egyenértékű fegyverpénzt.  

Az állami érdekeltségű vállalatoknál és szervezeteknél kötelező a koronavírus elleni oltás így van a rendvédelmi dolgozók esetében is. A kormány feltételes módban január 31-ig tűzött ki határidőt az oltatlan rendőrök számára, eddig az időpontig minimum az oltás első dózisát fel kell venniük. Viszont ezt a határidőt kitolták április 30-ig – írja az Mfor.

A lap információi szerint az elmúlt napokban voltak olyan helyek, ahol a kapitányságokon dolgozó rendőröket és az adminisztrációs feladatokat ellátó főelőadó hölgyeket egyesével hívta be a rendőrkapitány, hogy tudassa velük, kitolják a kötelező oltás időpontját. Azt is közölték velük, hogy aki nem oltat, az nem kapja meg a hathavi nettó fizetéssel egyenértékű fegyverpénzt, ahogy karácsonyi pénzben sem részesültek az oltatlan rendőrök. Minderről nem láttak semmiféle hivatalos, írásos dokumentumot, csak szóban hangzott el az információ. 

A hírt Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára erősítette meg a lapnak, miszerint: „Most délután kaptuk meg a Belügyminisztérium körlevelét, amelyben az áll, hogy a katasztrófavédelem, a rendőrség és a büntetésvégrehajtási területeken, a nem ügyfelekkel dolgozók állományában április 30-ig meghosszabbították a kötelező oltás felvételének időpontját”. Pongó hozzátette, annyira kevés a rendőr a kapitányságokon, hogy 5 százalékos hiány is megakaszthatja a munkát.”

168 / PH

Legnépszerűbb cikkeink