Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A Puskás Akadémia legyőzte a Ferencvárost

Létrehozva:

A felcsúti Libor Kozák (j) és a ferencvárosi Lasa Dvali (b) a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójából elhalasztott Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi FC mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2022. január 27-én. | Fotó: MTI / Vasvári Tamás

A Puskás Akadémia Joao Nunes fejesgóljával 1-0 arányban legyőzte a címvédő és listavezető Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Ligában, ezzel egy pontra felzárkózott a tabellán.

A Liga 4. fordulójából elhalasztott és csütörtökön pótolt mérkőzésen a hazai csapat kezdte veszélyesebben a mérkőzést, sorra alakította ki a helyzeteket a vendégkapu előtt. A Ferencváros körülményesen, lassan futballozott, majd a félidő közepén Muhamed Besic második sárga lapját követően tíz főre fogyatkozott. Az emberelőny inkább a Puskás Akadémiát zavarta meg, de aztán a felcsútiak a szünet előtti utolsó pillanatokban egy sarokrúgást követően megszerezték a vezetést.

Fordulást követően megélénkült a játék, elsősorban az FTC jóvoltából, amely emberhátránya ellenére folyamatosan támadott. A Puskás Akadémia jobbára védekezett, és a megszerzett labdákkal próbált veszélyeztetni. A hajrában elkeseredetten rohamozott a Ferencváros az egyenlítés érdekében, de a hazai gárda a lefújásig megőrizte előnyét.

Így kijelenthető, hogy Sztanyiszlav Csercseszov vereséggel debütált a bajnoki címvédő Fradi kispadján. Az ellenfél edzője, Hornyák Zsolt a mérkőzés előtt nyilatkozott arról, hogy örülne ha a csapatát már bajnoki címre esélyesnek tartanák számon. 

 

*

OTP Bank Liga, elmaradt mérkőzés

Puskás Akadémia–Ferencváros 1-0 (1-0).

A bajnokság állása: 1. Ferencváros 35 pont, 2. Kisvárda 34, 3. Puskás Akadémia 34, 4. Fehérvár 29, 5. Zalaegerszeg 23, 6. Mezőkövesd 22, 7. Paks 21, 8. Honvéd 20, 9. Debrecen 18, 10. Újpest 17, 11. MTK 15, 12. Gyirmót 14.

A 18. forduló párosítása:

Szombat: Paks–Zalaegerszeg, Debrecen–Kisvárda, Honvéd–Gyirmót. Vasárnap: Puskás Akadémia–Fehérvár, Mezőkövesd–MTK, Újpest–Ferencváros.

 

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink