Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Beidézték az MKKP dinóját

Létrehozva:

A dinó a rendőrségen | Forrás: Magyar Kétfarkú Kutya Párt - Facebook

Két állast kapott, lökdösték, megtaposták a farkát, de még ollóval is megszúrták a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) dinóját a március 15-i Békemeneten. A rendőrség tanúként hallgatta meg.

„Elmentem dinójelmezben a (fideszes) Békemenetre. Amikor megpróbáltam bejutni a tömeg belsejébe, félúton majdnem csináltam egy képet egy kislánnyal, de a Békés tömeg akkor már elkezdett kirángatni/lökdösni a menetből (ami egy helyben állt)” – osztotta meg élményeit a dinó az MKKP Instagram-oldalán. „Próbáltam meggyőzni őket ilyen légből kapott érvekkel, hogy: ez egy Békemenet, az MKKP eddig fideszesnek számított, de mindhiába. Mikor már éppen találtam magamnak egy kedves társaságot, akik felajánlották, hogy vigyáznak rám és a farkamra, egy határozott kopogtatást éreztem a jobb vállamon. Ezután a kedves kollégák kivezettek police_hu ezzel valószínűleg az életemet, de a jelmezt mindenképp megmentve.” Vagyis a rendőrök szedték ki a tömegből, a beszámolója szerint több mint fél óráig igazoltatták. A probléma az volt, hogy a jelmez eltakarta az arcát, és ezt tiltja a gyülekezési törvény. A dinójemezes figura szerint amúgy látszik az arca a képen. A passzivista összegzi is az őt ért sérüléseket: két ollószúrás, két állas (jobbról és balról is), farok taposás, lökdösés, igazoltatás, egy magyar zászló és egy FIDESZ-es tábla.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság garázdaság gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Közleményt is kiadtak, ami szerint a rendőrségnek Békemenet szervezői jelezték, hogy egy jelmezes alak zavarja a gyűlést. A dinoszauruszjelmezes fiatalembert igazoltatták az Árpád fejedelem útján, ám akkor állításuk szerint nem említette, hogy bántalmazták vagy megszurkálták volna. „Az intézkedő rendőrök kérdésére azt felelte, hogy nem kíván feljelentést tenni a gyűlésről őt kitessékelő résztvevőkkel szemben” – áll a közleményben.

A sajtóban másnap megjelent hírek alapján azonban a BRFK hivatalból eljárást indított, csütörtökön pedig már tanúként hallgatták meg a dinót a rendőrségen, erről a Magyar Kétfarkú Kutya Párt számolt be a Facebook-oldalán. Természetesen a passzivista a dinójelmezben jelent meg a meghallgatásán.

Telex / PH

Legnépszerűbb cikkeink