Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Kiemelt hírek

Marad a Kétfarkú Kutya Párt vezetése

Létrehozva:

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt élén marad Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna.

Rendkívüli gyűlést tartott hétfőn a Magyar Kétfarkú Kutya Párt hétfőn, ahol  a tagság megerősítette társelnöki pozíciójában Kovács Gergelyt és Döme Zsuzsanna Suzit. A megjelent tagság a párt vezetők mellett 54 igen, 1 nem és 1 tartózkodással szavazott – írja Facebook oldalán a Kutya Párt. A társelnökök nem szavaztak.

A társelnökök azután mondtak le, hogy elmérgesedett a vita a Kétfarkú Kutya Párt tagságában, ugyanis a tagság nem értett együtt azzal, hogy Kovács Gergely polgármester legyen a XII. kerületben és kutyapártos legyen a testületben a képviselők fele. Ezek után vasárnap a Kétfarkú Kutya Párt bejelentette, hogy Kovács Gergely pártelnök a belső viták nyomán mégsem indul a polgármesteri posztért a XII. kerületben. A 24.hu úgy értesült, hogy Kovács zárt körben közölte: Döme Zsuzsanna társelnökkel, ferencvárosi alpolgármesterrel együtt lemondanak a párt vezetéséről.

A  Kétfarkú Kutya Párt tagsága mégis támogatja Kovács Gergő indulását a XII. kerületi polgármesterjelölti előválasztáson

Egy zárt Facebook-csoportban Kovács a döntést azzal indokolta, teljesen mást gondolnak a párt jövőjéről, mint a többség. Számára ez derült ki abból, hogy a tagság nem támogatta a részvételét a hegyvidéki ellenzéki előválasztáson. Kovács időközben a Telexnek megerősítette, hogy Dömével együtt lemondanak a társelnöki pozícióról. A tegnap taggyűlésen a tagság mégis megszavazta Kovács Gergő indulását a XII. kerületi polgármesterjelölti előválasztáson 53 igen, 4 nem szavazattal és 0 tartózkodással.

Kovács Gergely azt írja: „Na akkor végül maradunk. Az elmúlt két napban természetesen a nagy számú Bizonytalan Szavazót igyekeztünk megszólítani.” Döme Zsuzsanna azt írja Facebook oldalán: „Köszi a visszaerôsítést a tagsàgnak és mindenkinek, aki szereti.
Akkor tovàbbra is annak megfelelôen cselekszünk ahol amekkoràk vagyunk.”

A Kétfarkú Kutya Párt indul az EP- és az önkormányzati választáson is

A Kutyapártot 2006-ban alapították, 2014-ben jegyezték be pártként. A párt indul a júniusi EP-választáson, listájukat Le Marietta, az Átlátszó egykori újságírója, a főpolgármesteri hivatal részvételiséggel foglalkozó osztályának létrehozója vezeti, a második helyen pedig a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból polgári engedetlenség miatt két éve kirúgott Törley Katalin áll. A harmadik helyen a párt alelnöke, Juhász Veronika áll.

Az önkormányzati választáson is indulnának a tervek szerint. A nemrég átírt új választási rendszer szerint fővárosi listát az a párt állíthatna, amelyiknek legalább három kerületben van polgármesterjelöltje, vagy főpolgármester-jelöltet indít. Kovács Gergely korábban bejelentette, hogy főpolgármester-jelöltje nem lesz a Kutyapártnak. Miután pedig Kovács visszalépett a polgármester-jelöltségtől, így a pártnak jelenleg két kerületben van jelöltje.

(Kiemelt képünkön: Kovács Gergely a Kétfarkú Kutya Párt társelnöke. Fotó: Szakál Szebáld)

Legnépszerűbb cikkeink