Connect with us

Kiemelt hírek

Ha ma lenne a választás, bejutna a Kutyapárt a Parlamentbe

Létrehozva:

A DK támogatottsága visszaesett, a Fideszé változatlan. A Momentum márciusi növekedése óta visszaesett kicsit, a Kutyapárt most először elérte a parlamenti bejutás küszöbét a Republikon április felmérése szerint.

A Fidesz-KDNP továbbra is harmincnégy százalékon áll a teljes lakosság körében, míg a pártválasztók esetében negyvennyolc százalékon, míg a DK tizenkét és tizenhét százalékon áll, ami a márciusi ereményeket nézve két és három százalék esést jelent. Jelentőset a Magyar Kétfarkú Kutyapárt javított, ők a teljes lakosság négy százaléka, a pártválasztók esetében öt százalék szavazna a vicc pártra. A Momentum egy-egy százalékot esett a márciusi népszerűsödéséhez képest, így öt és hét százalékon állnak – ismerteti a Republikon Intézet áprilisi pártpreferencia-kutatásának eredményeit a Telex.

Az MSZP továbbra is három százalékon áll a teljes népesség tekintetében, míg a pártválasztók esetén öt százalékon, az LMP három és négy százalékon, a Párbeszéd egy és kétszázalékos támogatottsággal bír, ílletve a Jobbik megerősödésével jelenleg három és négy százalékon állnak.

A reprezentatív kutatás ezer fő megkérdezésével készült április 21-28. között, telefonon. Ugyanakkor hozzátette a Republikon intézet, hogy az eldurvuló tanártüntetések, a pápa látogatása és Budaházy György szabadon engedése előtt készült a felmérés.

(Kiemelt képünk: Budapest, 2019. május 26. Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke (k) a párt eredményváró rendezvényén a Teleki Blanka utcai irodájuk elõtt az EP-választás napján, 2019. május 26-án. Tõle jobbra Döme Zsuzsanna, a párt EP-listavezetõje. MTI/Mónus Márton)

Legnépszerűbb cikkeink