Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Juhász Péter nem lesz a Kutyapárt V. kerületi jelöltje

Létrehozva:

Kiszállt a Kétfarkú Kutya Párt Juhász Péter mögül a budapesti V. kerületben, miután a Momentum előállt azzal, hogy visszaléptetik a saját belvárosi jelöltjüket, Kerpel-Fronius Gábort, és helyette ők is Juhászt támogatják polgármesterjelöltként. Erről a párt a hétvégi küldöttgyűlésén szavazott – írta meg a Telex.

A társelnök, Kovács Gergely a lapnak így nyilatkozott:

„Mi a kampány elején azt kértük a Juhitól, hogy ha MKKP-s jelölt, akkor ne nagyon kampányoljon együtt ellenzéki politikusokkal, mert mi szeretnénk ezektől a pártoktól továbbra is megtartani a távolságot. A Momentum már visszalépett a javára, és mára úgy tűnik, lassan az egész ellenzék beáll mögé.”

Amint azt Kovács hozzátette:

„Ebben a helyzetben az tűnik a legjobb megoldásnak, ha Juhi függetlenként folytatja, hiszen nyilván nem várható el egy olyan ellenzéki jelölttől, akit sok ellenzéki párt támogat, hogy ne is mutatkozzon velük, hiszen együtt kell kampányolniuk a következő hónapokban”.

A társelnök szerint ők sem számítottak arra, hogy a többi párt körében ilyen sikereket fog elérni Juhász.

Juhász Péter nem érti, mi történik

A Magyar Hang megkereste az ügyben Juhász Pétert, aki – mint írják – nem érti, miért hátrált ki mögüle a Kétfarkú Kutyapárt, de mint mondta leginkább csak nevetni tud az egészen. Azóta ő is beszélt Kováccsal, de a döntésükről nem mondott véleményt, csak annyit fűzött hozzá: „Ne legyen abból is egy félreértés, hogy én hogyan interpretálom, amit ők mondanak.”

Ő maga konkrét indokot nem igazán kapott. „Azért is röhögök, mert ilyet egyébként még nem láttam” – mondta a lapnak. Neki eleve kényelmesebb az is, ha nem lesz rajta a Kutyapárt listáján, mert olyan szabályokat kellett volna  elfogadnia, hogy például nem fotózkodhat olyanokkal, akik politizálnak. „Így csinálni egy kampányt viszonylag nehéz lenne” – értékelte az esetet Juhász. Minimum akadályt jelentene szerinte, ha Csárdi Antallal, aki a helyi országgyűlési képviselő, nem csinálhatna közös videót, nem is említve a további politikustársakat. Juhásznak nincsenek ellenérzései, elfogadja a döntést – olvasható a Magyar Hang cikkében.

A nemrég átírt választási szabályok szerint fővárosi listát az a párt állíthat, amelyiknek legalább három kerületben van polgármesterjelöltje, vagy főpolgármester-jelöltet indít. A pártnak Juhász Péteren túl két kerületben volt polgármesterjelöltje: Kovács Gergely Hegyvidéken Nagy Dávid pedig Újpesten indul – írta meg a 24.hu.

Úgy tűnik, hogy az eredeti tervektől eltérően Nánásiné Abonyi Gyöngyi lehet az I. kerület polgármester-jelöltje Juhász helyett. Eredetileg pusztán képviselőjelöltnek szánták.

Juhász indulását a Kétfarkú Kutya Párt decemberben jelentette be. Az állítják Juhász maga kereste meg a pártot indulási szándékával, amelyet a párt örömmel támogatott – írja a 24.hu.

(Kiemelt képünk: Juhász Péter. Fotó: Juhász Péter Facebook oldala)

Legnépszerűbb cikkeink