Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Hatalmas razzia volt a belvárosban

Létrehozva:

Képünk illusztráció | Fotó: Dimény András

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal együttműködve komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartott szombat éjszaka több belvárosi szórakozóhelyen és azok környékén.

A police.hu oldalon megjelent tájékoztatás szerint a belvárosi razziában részt vett egyebek mellett a Készenléti Rendőrség, a polgárőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Budapesti Közlekedési Központ, valamint több önkormányzat és kerületi kormányhivatal is.

Az ellenőrzés az V., a VI. és a VII. kerületet érintette, és kiterjedt a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények felderítésére, a lopások, a garázda, valamint a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések megelőzésére, továbbá az ittas, bódult járművezetők, szabálytalan közlekedők – köztük taxisok – kiszűrésére is. A hatóságok nem csupán a közterületek biztonságára összpontosítottak: szórakozóhelyeket is ellenőriztek.

A rendőrök több mint 700 igazoltatást végeztek, 19 embert fogtak el vagy állítottak elő kábítószer birtoklása, ittas járművezetés, garázdaság, eltiltás hatálya alatti járművezetés és lopás miatt, valamint két embert körözés miatt.

Az akció során 246 gépjárművet ellenőriztek, 133 esetben alkoholszondát is használtak, amely három alkalommal pozitív eredményt mutatott.

A razzia során kilenc szórakozó-, valamint négy szálláshely működését is ellenőrizték, ennek eredményeként a társhatóságok négy esetben szabtak ki bírságot és kezdeményeztek egyéb eljárást.

A szombatihoz hasonló nagy létszámú, komplex ellenőrzésekre rendszeresen lehet számítani a fővárosban – olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményben.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink