Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Kiemelt hírek

Orbán egyedül marad: a lengyelek kifarolnak a vétóból

Létrehozva:

Belátták, hogy a költségvetés és a helyreállítási alap vétója sértené Lengyelország és a több EU-ország gazdasági érdekét.

Lengyelország kész feladni a vétóját a 2021-2027-es költségvetés és a helyreállítási alap terén is, amennyiben az EU vezetői jóváhagynak egy értelmező nyilatkozatot az uniós források jogállamisági feltételekhez kötésének feltételeiről, jelentette be a lengyel miniszterelnök-helyettes, Jaroslaw Gowin csütörtök este, írja a 444 a Reuters alapján.

A miniszterelnök-helyettes elmondása szerint Lengyelország belátta, hogy a költségvetés és a helyreállítási alap vétója sértené Lengyelország és a több EU-ország gazdaságát is.

Jaroslaw Gowin azt mondta, a jogállamiság mechanizmusa mellé várnak egy amolyan magyarázó iratot, ami lefekteti annak részleteit, hogy hogyan köthetőek a jogállamiság feltételek az uniós források felhasználásához.

Johannes Hahn, az EU költségvetési ügyekért felelős osztrák biztosa már csütörtök délután arról írt Twitterre, hogy szerinte péntekre megoldódhat a költségvetés kérdése.

További részletek a 444 cikkében. 

 

Legnépszerűbb cikkeink