Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Szilágyi Liliána nem indul Tokióban

Létrehozva:

Az Európa-bajnoki ezüstérmes, ifjúsági olimpiai bajnok úszó hétfőn bejelentette, hogy jövő nyárig nem versenyez. A tokiói olimpián sem indul.

Nyolc év, nyolc érem. A pillangóúszásban jeleskedő Szilágyi Liliána szerzett ezüstérmet ifjúsági Európa-bajnokságon (2011, 2012), junior világbajnokságon (2013) és a 2016-os felnőtt Európa-bajnokságon is. Sőt, egy ifi-Eb-n és két ifjúsági olimpián nyert aranyéremmel is büszkélkedhet. A még csupán 24 éves sportoló eddig megfordult a Széchy SE-ben, a Jövő SC-ben, a Kőbánya SC-ben, a Bp. Honvédban, a Florida Gatorsban, majd 2019 januárjában a Ferencvároshoz szerződött. 2019 októberében jelentette be, hogy a továbbiakban Shane Tusuppal folytatja a felkészülést a 2020-as olimpiára. Most pedig azt jelentette be, hogy mégsem indul Tokióban.

24 éves úszónő a döntést egyeztette az FTC-vel, a klub pedig hozzájárult ahhoz, hogy Szilágyi 2021 nyaráig ne ússzon versenyszerűen. 

„Nehéz ezt pontosan megfogalmazni úgy, hogy mindenki megértse, főleg a kívülállók, akik nem ismernek, akik nem tudják, min mentem, megyek keresztül. Talán az a legjobb, ha úgy fogalmazok, hogy időre van szükségem. Azt szokták mondani, emberből vagyunk. Egy gépnek nincsenek érzései, nekem vannak. Időt kértem és kaptam a Fraditól, amiért nem győzök elég hálásnak lenni” – mondta el klubja honlapján Szilágyi Liliána, aki hangsúlyozta, hogy nem visszavonult, nem hagyta abba az úszást, csak úgy érzi, most meg kell állnia.

„Fiatal vagyok, lehetek még ismét bajnok, érhetek el nagyszerű eredményeket, és szeretnék is elérni. A szemem előtt ott lebeg, hogy az életkoromnál fogva a 2024-es olimpia erőm teljében érhet. Nem adtam fel az álmaimat, csak tényleg össze akarom szedni magam ahhoz, hogy úgy tudjak edzeni és versenyezni, ahogy az a korábbi eredményeimhez méltó.” 

A sportoló annyira komolyan gondolta, hogy egy időre félreáll, hogy megkérte a szurkolókat, a kívülállókat, hogy ők is fogadják el döntését.

„Támogassanak azzal, hogy jövő nyárig nem keresnek, tiszteletben tartják, hogy így határoztam. Jó ideig nem adok interjút, csak azzal fogok törődni, ami nekem, a lelkemnek és a testemnek fontos.”

Fehér György

 

Legnépszerűbb cikkeink