Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Szabó Szebasztián újabb aranyat nyert

Létrehozva:

Fotó: Kempinaire Stéphane / KMSP / AFP

Szabó Szebasztián aranyérmet nyert 50 méter gyorson a kazanyi rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

A 25 éves magyar versenyző – aki szerdán 100 méter pillangón diadalmaskodott – a legjobb idővel került a fináléba, ahol fantasztikusan kapta el a rajtot és a fordulónál már az élen haladt, végül egyéni csúcsát 15 századdal megjavítva, 20.72 másodperces idővel győzött. Ez mindössze négy századdal maradt el Lobanovszkij Maxim 2019-es országos rekordjától.

„Nagy élmény volt újra a dobogó tetején állni, de még csak félúton vagyunk ezen az Európa-bajnokságon, folytatom a munkát. Az ötvenhez mindennek össze kell állnia, jól sikerült a rajt, egy picit más technikával úsztam, ami úgy néz ki, bejött, hiszen úszásról úszásra javítottam” – mondta az M4 Sportnak Szabó és hozzátette, szeretné nagymedencére is átvinni ezt a számot, amely szerepel az olimpiai programban.

Szabó önmaga, és a magyar küldöttség második érmét szerezte a tatár fővárosban.

A további döntős magyarok közül Jakabos Zsuzsanna 200 méter pillangón a szám 2010-es győzteseként idei legjobbját (2:05.88) megjavítva, 2:05.67 perces idővel a negyedik helyen csapott célba, míg 200 méter háton a 19 esztendős Szabó-Feltóthy Eszter karrierje legjobb eredményével, 2:06.00 perccel szintén a negyedik lett, míg Burián Katalin pedig 2:07.09-cel a hetedik helyet szerezte meg.

Az elődöntőkben érdekelt magyarok közül Milák Kristóf a legjobb idővel jutott a fináléba 200 méter pillangón. A szám nagymedencés olimpiai bajnoka elődöntős futamát nagy fölénnyel, 1:51.33 perces idővel nyerte, összesítésben pedig több mint fél másodperccel előzi meg a második bolgár Antani Ivanovot.

Kós Hubert 200 méter vegyesen egyéni legjobbját (1:54.59) megjavítva, 1:54.47 perces idővel összesítésben az ötödik helyen kvalifikált a pénteki döntőbe.

Pádár Nikoletta 100 méter gyorson ugyan a 15. helyen végzett, de a szegediek 15 éves versenyzője 54.05 másodpercet úszva tovább javította egyéni csúcsát, amely ráadásul korosztályos országos rekord is.

Legnépszerűbb cikkeink