Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Nem szerepel a statisztikákban a járvány egyik áldozata

Létrehozva:

Ezt állítja egy 39 évesen elhunyt tanár özvegye.

Elhunyt egy 39 éves tanár szombaton koronavírusban, de azóta sem tüntették fel az áldozatok között – írja a 444. A portál szerint a szombaton elhunyt tanárnak volt pozitív koronavírustesztje, a zárójelentésben a halál okaként szerepel a Covid kiváltotta légzési elégtelenség, mégsem szerepel az áldozatok között. 

A 444 az áldozat feleségétől tudta meg, hogy a 39 éves tanár megbetegedése megfázásos tünetekkel indult, azok másnapra sem enyhültek, felhívta a háziorvosát, aki lázcsillapítót és forró italt javasolt. A szeptember 19-20-i hétvégén jelentősen romlott az állapota, előbb hőemelkedése, majd láza lett, fájt a torka, folyamatosan köhögött. Hétfőre már nagyon rosszul volt, nem kapott levegőt. Újra felhívta az orvost, aki kórházba küldte.

12 nap múlva hunyt el, a zárójelentésében szerepel, hogy „összességében elmondható, hogy a hypertoniás, diabeteses betegnél SARS-2 COVID kiváltotta légzési elégtelenség, ARDS többszervi elégtelenségbe progrediált, mely komplex intenzív terápiával sem volt már reverzálható és a beteg halálát okozta”, ilyen korú halálos áldozat mégsem szerepel az operatív törzs statisztikájában az áldozatok között.

A portál idézi Müller Cecília tiszti főorvost, aki az operatív törzs sajtótájékoztatóján azt mondta: „természetesen, mint ahogy korábban is több alkalommal beszámoltunk róla, Magyarországon mindenki, aki elhalálozik, és pozitívnak bizonyult valamikor is koronavírustesztre, azt hozzászámítjuk a halálesetek közé”. 

A 444 megkérdezte az operatív törzset és a Nemzeti Népegészségügyi Központot is, hogyan lehetséges ez, egyelőre választ nem kaptak.

Legnépszerűbb cikkeink