Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Pikó felmondta a szerződést Mészáros Lőrinc cégével

Pesti Hírlap

Létrehozva:

Helyette egy olyan alkuszt választott, aki semmilyen módon nem kapcsolható a NER-hez.

Az ellenzéki irányítású VIII. kerületi önkormányzat felmondta a szerződést a Mészáros Lőrinc 50 százalékos tulajdonában lévő Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft-vel. Másnaptól, május 29-étől a Reál Coop Biztosítási Bróker Kft. a szerződött alkuszi partnerük.

A Hungarikum 2014-ben még csak a tizedik legnagyobb hazai független biztosítási ügynök volt, 2019 végére már a második lett a nagyon sok állami és önkormányzati megbízás elnyerésének köszönhetően.

A cégbe 2018 tavaszán szállt be Mészáros Lőrinc, övé lett a kft. 50 százalékos tulajdonrésze. A másik 50 százalék a Keszthelyi Holding Zrt.-é, amelyet névadója, Keszthelyi Erik biztosítási alkusz birtokol.

A Reál Coop tulajdonosa Bedő András nevű magánszemély, akinek ez az egyetlen vállalkozása, és semmilyen módon nem kapcsolható a NER-hez.

Budapest VIII. kerülete tavaly októberben került ellenzéki irányítás alá, miután az önkormányzati választásokat Pikó András nyerte meg, aki a Momentum felkérésére indult és a DK, az MSZP, a PM, az LMP és a Szolidaritás Mozgalom támogatását is élvezte. (Mfor)

Legnépszerűbb cikkeink