Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

60 embert menekítettek ki az Indiában összedőlt ház alól 

Létrehozva:

A rossz minőségű építőanyagok, az építkezési szabályok figyelmen kívül hagyása, és az esőzések miatt számítanak még hasonló esetre. 

A folyamatos esőzések miatt felázott a talaj, ezért omolhatott össze egy ötemeletes épület a nyugat-indiai Maharástra államban még hétfőn. A rendőrség tájékoztatása szerint a 47 lakásos épület kártyavárként omlott össze.

Több mint hatvan embert sikerült élve kiszabadítani a romok alól. 

A helyi média keddi híradásaiban legalább egy halottról és 15 sérültről számolt be. Mintegy 25-30 ember lehet még a romok alatt.

A mentés nagy erőkkel folytatódik, a katasztrófavédelmi szolgálatok embereinek a helyi lakosok is segítenek. A munkálatokat ugyanakkor nehezítette a heves esőzés.

A Mumbaitól mintegy 170 kilométerre délre található Mahad település szegénynegyedében lévő ötemeletes épületben mintegy kétszázan laktak, de a lakosok nem mindegyike tartózkodott ott, amikor összedőlt.

Hasonló katasztrófák nem számítanak ritkaságnak Indiában az építési szabályok figyelmen kívül hagyása, a rossz minőségű építőanyagok és a silány kivitelezés miatt. A balesetek jó része a monszun idején történik. Az indiai bűnügyi statisztikai hivatal szerint csak 2017-ben több mint 1200 ember vesztette életét 1161 épület összeomlásában. (MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink