Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Kiengedték Ronaldinhóékat a házi őrizetből

Létrehozva:

Feloldották a brazilok korábbi klasszis labdarúgója és fivére házi őrizetét Paraguayban és hazautazhat Brazíliába.

A bíró a döntését azzal indokolta, hogy Ronaldinho „személyisége és viselkedése” nem jelent veszélyt a társadalomra, ezért szabad lábra helyezte őt testvérével együtt. A brazil sztár elfogadta a feltételeket, ennek értelmében neki 76 ezer eurónak, míg testvérének 93 ezer eurónak megfelelő összeget kell kártérítésként fizetnie. Emellett Brazíliában háromhavonta meg kell jelenniük majd a bíróságon – Ronaldinhónak egy éven, fivérének két éven keresztül.

A testvérpárt március elején a fővárosban, Asunciónban vették őrizetbe, miután hamis útlevéllel érkeztek a közép-amerikai országba. Tettükért előbb letartóztatták és börtönbe zárták őket, majd április elején 1,6 millió dollár óvadék fejében házi őrizetbe kerültek át és egy asuncióni luxushotelben helyezték el őket.

A 40 éves Ronaldinho, aki a brazil válogatottal világbajnoki címet szerzett, több klubcsapatot is erősített karrierje során, így Európában a Paris Saint-Germainben, az FC Barcelonában és az AC Milanban, illetve odahaza többek között a Gremióban és a Flamengóban futballozott. A nemzeti együttesben 97 alkalommal szerepelt és 33-szor volt eredményes.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink