Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Miss India az új világszépe

Létrehozva:

Fotó: EPA / Atef Safadi

Az indiai szépségkirálynő nyerte a 70. Miss Universe szépségversenyt, az udvarhölgyei Miss Paraguay és a Dél-Afrikai Köztársaság szépe lettek – tudósított a CNN.

A verseny történetében először vett részt az Egyesült Arab Emirátusok, és négy évtized kihagyás után visszatért Marokkó is. Különösen nagy szó ez annak fényében, hogy az első Covid-utáni világszépe versenyt a Vörös-tenger partján, az izraeli Eilatban rendezték, ráadásul az estélyi ruhás bemutató mellett bikiniben is mustrálta a szépségkirálynőket a zsűri és a közönség.

A világ legszebb nője most már hivatalosan Miss India, a 21 éves Harnaaz Sandhu, aki 79 ország szépségkirálynőit utasította maga mögé a világjárvány miatt fél évvel elhalasztott döntőn. A koronát Andrea Meza mexikói szépségkirálynő, a 2020-as Miss Universe adta át neki. Miss India köszönőbeszédében a klímaválságra hívta fel a figyelmet – ami az „új világbéke” –, emellett a nők egyenjogúságáért is kiállt. Példaképe Priyanka Chopra indiai színésznő és aktivista, és a saját édesanyja, aki „több generációnyi patriarchátust megtörve sikeres nőgyógyász és családfenntartó lett.” A szépségkirálynő tinédzser kora óta modellkedik, hobbija a jógázás, a lovaglás, a főzés és a sakk. Ő a harmadik indiai szépség, aki megnyerte a Miss Universe versenyt, ehhez végigjárta a teljes „ranglétrát”, a Miss Csandígarh után a Miss Punjab majd a Miss India szépségversenyeket is megnyerte. Közben egyetemre jár, köztisztviselőnek tanul.

A 70. Miss Universe versenynek voltak abszurd pillanatai is, az egyik épp a győztes Miss Indiával esett meg az interjú-körben. A műsorvezető, az amerikai komikus Steve Harvey azzal fogadta, hogy úgy tudja, nagyon jól utánoz állathangokat, ezért megkérte, mutasson valamit a közönségnek, mire Sandhu macskaként nyávogott a mikrofonba, még a kezét is feltette praclitartásba. A szépségversenyeket kritizálóknak több se kellett, a neten szétszedték Harvey-t, hogy alázhatott meg egy nőt ennyire, a nagy nyilvánosság előtt. A másik kínos pillanat a győztesek kihirdetésekor történt, mikor Harvey az első udvarhölgyet, Nadia Ferreirát, azaz Miss Paraguay-t szólította, majd közölte: „Gratulálok, Portugália!” A komikus utóbb azt mondta, ez volt a papírjára írva, nem ő tehet a blamázsról.

Legnépszerűbb cikkeink