Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Tizenegy évig éltek együtt titokban egy szobában

Létrehozva:

Képünk illusztráció | Fotó: Shutterstock

Tizenegy éves rejtélyre derült fény nemrég az indiai Kerala tartomány Ayala falujában.

Megtaláltak egy 2010 februárja óta eltűntnek hitt nőt, aki egész idő alatt a családjától csupán 500 méterre lakott titkos szerelmével és annak családjával, akik nem is tudtak róla, hogy velük él. 

A hollywoodi (vagy bollywoodi) filmbe illő történet főszereplője, Sajitha 18 éves volt, mikor egy nap elment otthonról és többé nem tért haza. 11 évvel később a családja már feladta a reményt, hogy valaha viszontlátják. Pedig lányuk ez idő alatt végig ott lakott az utcájukban szerelmével, az eltűnésekor 24 éves Rahmannal, a fiú családjának házában, ráadásul az ő tudtuk nélkül. 

A bátyja szerint Rahman mindig is zárkózott természetű, különc fiú volt. Nem voltak barátai sem, és szülei, az egyszerű kétkezi munkások nehezen tudták őt kezelni. A szobáját folyton kulcsra zárta, rajta kívül senki sem mehetett be oda. Miután heves dühkitöréssel reagált, ha a téma csak szóba jött, a család egy idő után ráhagyta a dolgot. Arra gyanakodtak, hogy Rahman mentálisan kissé zavart, ezért is eszik mindig egyedül, a szobájába behordva az ételt. Mialatt a család dolgozott, Sajitha szabadon járhatott a házban. Mosott ruháit a szobában teregette ki, de mivel itt nem volt vécé, Rahman meglazított két rácsot az ablakon, ezeken át kellett kimásznia, ha éjjel rájött a szükség. 

Bár a rendőrség sokáig kutatott Sajitha után, a lánynak nem volt mobilja, és semmi nem utalt arra, hogy kapcsolatban állt volna Rahmannal. A bizarr történetre végül úgy derült fény, hogy Rahman is eltűnt. A családja ki akarta házasítani, mire nem tisztázott okokból Sajitha egyszer csak kijött a szobából, majd hatalmas családi veszekedést követően Rahman is utána ment. A család bejelentette eltűnését, újabb nyomozás indult, aztán a teherautósofőrként dolgozó bátyja egy nap megpillantotta testvérét az utcán, egy másik faluban, ahová mint utóbb kiderült, Sajithával együtt költöztek. 

A rendőrök mindkettőjüket előállították, és miután Sajitha kijelentette, hogy Rahmannal akar élni, elengedték őket. Azt mondták, azért titkolták eddig a kapcsolatukat, mert különböző valláshoz tartoznak, és attól féltek, a családjaik eltiltanák őket egymástól – ami létező probléma az erősen vallásos alapú indiai társadalomban. 

Bálint Orsolya

Legnépszerűbb cikkeink