Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Republikánus csoport alakult Donald Trump ellen

Létrehozva:

Újabb Trump-ellenes csoport alakult, ezúttal a kongresszusból kiszavazott, mintegy kéttucatnyi republikánus törvényhozóból; ők hétfőn közös üzenetükben Joe Bident, a demokraták elnökjelöltjét biztosították támogatásukról.

Jeff Flake, volt arizonai szenátor – aki a 2018 őszén rendezett, úgynevezett félidős választásokon veszítette el a kongresszusi bársonyszéket – több közösségi platformon közzétett és az amerikai közszolgálati rádióban (NPR) is elhangzott videóüzenetben fogalmazta meg a csoport álláspontját.

„Muszáj helyette olyasvalakit megválasztanunk, aki véget vet a káosznak és helyrehozza a károkat” – fogalmazott Flake. Kifejtette, hogy ő és a csoport tagjai immár nem elégszenek meg Trump bírálatával, hanem az őszi választásokon szavazni is fognak ellene.

„Éppen a konzervativizmusom és az alkotmányba, illetve a hatalmi ágak szétválasztásába vetett hitem miatt, és azért is, mert mélyen aggaszt jelenlegi elnökünk viselkedése, büszkén és teljes szívvel támogatom, hogy Joe Biden legyen az Egyesült Államok következő elnöke” – hangoztatta Jeff Flake.

Flake mellett a Biden elnökségét támogató republikánus expolitikusok csoportjában van például John Warner volt virginiai szenátor, Gordon Humphrey, New Hampshire exszenátora, vagy például Charlie Dent egykori pennsylvaniai képviselő.

Elemzők rámutattak, hogy például Jeff Flake mindig, már 2016-ban is ellenezte Trump elnökségét, és 2018-ban is azért maradt alul pártján belül az előválasztásokon, mert az elnököt bírálta. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink