Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Családi okok miatt elhagyja a Fehér Házat Trump tanácsadója

Létrehozva:

Teljes átalakuláson megy át a családjuk, a jogász férje is változtat az eddigi munkáján, hogy négy gyerekükre koncentrálhassanak. 

Kellyanne Conway családi okokra hivatkozott, jelezve, hogy a családjának – férjének és négy gyermeküknek – szeretné szentelni az idejét. „Az elmúlt négy év semmivel sem összehasonlítható áldást jelentett számomra, mint a történelem részesének a 2016-os választási éjszakán és az elnök tanácsadójaként” – jelentette be Conway a Twiteren. 

Hozzátette, hogy jogász férje, George Conway szintén változtat eddigi munkáján. Nem részletezte azonban, hogy a férje mivel fog foglalkozni, csupán annyit írt, hogy nem lesz jelen sem a Twitteren, sem a Lincoln Project nevű, Trump-ellenes csoportban, amely tagjaként többször is publikált az amerikai elnököt élesen bíráló cikket. „Rengeteg mindenben nem értünk egyet, de nagyon egységesek vagyunk abban, ami a leginkább számít: a gyermekeinket illetően. Négy gyermekünk tinédzser és mindannyian olyan új tanévet kezdenek az általános és a középiskolában is, amikor legalább néhány hónapon keresztül távoktatásban részesülnek. Mint milliónyi szülő az országban tisztában vagyok vele, az ‘otthonról tanuló’ gyerekeknek különleges figyelemre és felügyeletre van szükségük ezekben a szokatlan időkben” – írta közleményében Kellyanne Conway.

A tanácsadó – aki közvéleménykutató és politikai stratéga – hangsúlyozta, hogy a döntést teljes mértékben ő hozta.

A Conway-házaspár egyik, általános iskolás lánya az utóbbi időben a Twitteren hívta fel magára a figyelmet. Vasárnap azt írta a mikroblogban, hogy elege lett a közösségi médiából, és egy időre szünetelteti. „Kérem, ne gyűlöljék a szüleimet!” – írta a Twitteren.

A most 53 éves Kellyanne Conway 2016 elején még Ted Cruz, texasi republikánus szenátort támogatta, de később a Trump-kampány egyik vezető menedzsere lett, a Fehér Házban tanácsadóként pedig, elemzők szerint, az egyik leghatékonyabb munkatárs volt. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink