Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Bill Gates akkor sem lesz nyugodt, ha Joe Biden nyer

Létrehozva:

Gates megint bírálta Amerika víruskezelését. 

Világszerte milliók halhatnak meg amiatt a közeljövőben, hogy a koronavírus okozta helyzetben nem jutnak fontos egészségügyi ellátáshoz – mondta Bill Gates a The Economistnak adott interjúban, amelyet a hvg.hu szemlézett.

Gates szerint az embereknek nem csak gazdasági kríziseket kell átvészelniük a Kínából indult kórokozó miatt. Bizonyos országokban az egyszerűbb kórházi szolgáltatások is elérhetetlenné válhatnak, mert a sok a fertőzéssel küzdő páciens miatt olyan nyomás nehezedhet a rendszerre, hogy az képtelen lesz ellátást nyújtani más betegeknek.

Gates ismét kritizálta a vírus amerikai kezelését, és megemlítette, akkor sem lesz nyugodt, ha a közelgő elnökválasztást esetleg a demokrata Joe Biden nyeri. Az emberek fejében nem lehet rendet tenni egy személycserével – mondta. „Tartok tőle, hogy a kormányzat átalakulásával még nem fognak többen maszkot viselni” – tette hozzá Gates, aki továbbra is a kínai intézkedéseket tartja követendő járványkezelési példának. 

Bill Gates korábban többször figyelmeztetett egy világjárványra, amely egyszerre több fronton támadja majd az emberiséget. Néhány hete a koronavírus végéről is mondott „jövendölést”: ez a fenyegetés szerinte néhány országban hamarabb el fog tűnni, máshol viszont hónapokig küzdenek majd ellene.

Legnépszerűbb cikkeink