Connect with us

Magyarország

Visszaszólt az Emmi a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének

Létrehozva:

Közleményben válaszolt az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének nyilatkozatára, amely szerint „hajmeresztőek” az előírások és a kormányzat nem ismeri az általa működtetett rendszert eléggé.

Mint azt korábban megírtuk a hvg.hu megkereste a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét (PDSZ) az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) járványügyi előírásainak véleményezésére, amelyre a szakszervezet úgy válaszolt, hogy hajmeresztőek az előírások, és arról tanúskodnak, hogy a kormányzat vagy nem ismeri eléggé az általa működtetett rendszert, vagy nem hajlandó pénzt adni a védekezésre.

Az Emmi válaszát változtatás nélkül közöljük:

A PDSZ ismét csak politizál, egyetlen valódi javaslata sincs

A PDSZ politikai alapon, a szakmaiságot nélkülözve fogalmazta meg közleményét, amelynek egyetlen célja, hogy feszültséget keltsen a köznevelés szereplőiben és reflektorfénybe hozza a mérhetetlenül alacsony támogatottságú szakszervezetet.

A PDSZ reakciója nem meglepő, számítottunk rá: ha mi valamilyen kérdésben A-t mondunk, ők biztosan B-t. Így volt ez a tavasszal is, amikor először azt követelték, hogy ne legyen érettségi, majd miután sikeresen, egyetlen megbetegedés nélkül megszerveztük és levezényeltük a vizsgákat, azzal álltak elő, hogy miért nem volt szóbeli.

A most megküldött közlemény is rengeteg valótlanságot tartalmaz, valódi javaslat nélkül. A teljesség igénye nélkül érdemes kiemelni, hogy a protokoll nem írja elő az osztálytermekben a 1,5 méteres távolságot, a személyes távolságtartásnak ugyanis elsősorban a közösségi terekben van jelentősége, ahol a tanulócsoportok keveredhetnek. A PDSZ állításával ellentétben az iskolákban ugyanúgy érvényes az 500 főnél nagyobb rendezvények tilalma, emellett a kisebb rendezvények megtartására is részletes megelőző javaslatokat tesz a dokumentum. A kiadott járványügyi protokoll elsődleges célja a köznevelésben dolgozók és tanulók védelme, az oktatás folyamatosságának és az intézményi működés stabilitásának garantálása, a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése.

Legnépszerűbb cikkeink