Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Belső vizsgálatot követel az ellenzék az Emmiben

Létrehozva:

Az Emmi épülete | Fotó: MTVA/Bizományosi / Róka László

Vizsgálatot követeltek az ellenzéki pártok az Emberi Erőforrások Minisztériumánál, hogy kiderüljön, valóban segített-e Rogán Antal kabinetfőnökének egyetemi vizsgáiban a Bírósági Végrehajtói Kar vesztegetés miatt letartóztatott elnöke. 

A képviselők szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány semmit sem tesz az ügyben. Gulyás Gergely csütörtökön azt mondta: nincs szükség kormányzati vizsgálatra. Az Egységben Magyarországért képviselőjelöltjei belső vizsgálatot követelnek az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) a végrehajtóknál történt letartóztatások ügyében.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, az ellenzék közös képviselőjelöltje Budapest 15. számú választókörzetében azt mondta, a „Rogán-Schadl-Völner-féle végrehajtói maffiahálózatról” szóló cikkek rámutattak, hogy az állam lényegében egy „végrehajtói maffiahálózatot” működtet. Szerinte a kabinet megpróbál úgy tenni, mintha semmi köze nem lenne az ügyhöz, pedig „egészen a központig és egészen a miniszterelnökig vezetnek a szálak.” Az Emmi-t válaszra szólította fel annak kapcsán, hogy indult-e belső vizsgálat a sajtóban megjelent korrupciós információk alapján, továbbá az ott ismertetett kenőpénzekből kapott-e a miniszter vagy a felsőoktatásért felelős államtitkár, írja az MTI. Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese, az ellenzék közös képviselőjelöltje Budapest 4. számú választókörzetében azt mondta, hogy a kormány teljes tevékenysége egy az „államot leuraló bűnszervezet” kiépítésére irányult az elmúlt 12 évben. „Orbán Viktor és bandája erkölcsileg és politikailag is megbukott, az ítéletet pedig április 3-án a választók fogják kimondani felettük” – jelentette ki. Tóth Endre, a Momentum elnökségi tagja, az ellenzék közös képviselőjelöltje Budapest 18. számú választókörzetében úgy fogalmazott, miközben a „mindennapi emberek éhbérért robotolnak, a kiváltságos réteg pedig egymásnak osztogatja a zsíros falatokat” és bármit el tud intézni olyan embereken keresztül, mint Schadl György.

rtl.hu / 168 / PH

Legnépszerűbb cikkeink