Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Szijjártó szerint az amerikai nagykövet az ellenzék valódi vezetője

Létrehozva:

Szijjártó Péter New York-i programja során a Fiatal Republikánusok Klubjában beszélt a magyar belpolitikai viszonyokról.

Nagy győzelmet arattunk 2014-ben, és 2018-ban is a megosztott ellenzékkel szemben, mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videójában.

A tárcavezető a New York-i Fiatal Republikánusok Klubjában mondott beszédében a hazai ellenzékről szólva kiemelte: Rájöttek, hogy a legjobb módja annak, hogy ellenünk induljanak az lenne, ha összefognának. Úgy tekintettek erre, mint egy varázslatos lehetőségre. Aztán a választásokon természetesen csúnya vereséget szenvedtek.

„Elkezdték egymást hibáztatni és egyikük, aki a miniszterelnök-jelöltjük is volt, meg akarta mutatni a fontosságát és reménykedve beszél a televízióban az Egyesült Államokból érkező pénzekről még a választások után is”

– mondta Szijjártó.

Nem volt tisztában azzal, hogy ez törvénysértés – hangsúlyozta Szijjártó Péter –, hiszen tilos Magyarországon külföldi támogatást kapni a választásokra, politikai célra. A bűnügyi nyomozás jelenleg is folyik, és kiderült, hogy egy jelentős, az Egyesült Államokból koordinált beavatkozás történt, több tíz millió dolláros befektetéssel. Ez pedig olyan valami, amit nem tűrhetünk el – hangsúlyozta a külügyminiszter. Most, hogy bevezetjük a szuverenitásról szóló törvényt a szuverenitás megőrzése érdekében, nagyon megnehezül a külföldi finanszírozás beavatkozás és mindez az átláthatóságon alapul, mondta.

„A beavatkozás sokféleképpen mehet végbe, például az Egyesült Államok nagykövete az ellenzék valódi vezetője. Ez történik most Magyarországon, az USA nagykövete a megosztott ellenzék valódi vezetője és sokféleképpen beavatkozik a politikai életben Magyarországon. Ez egyrészt szórakoztató, másrészt növeli a támogatottságunkat”

– tette hozzá Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter menni Amerika

Szijjártó Péter amerikai útján az ENSZ-ből is bejelentkezett. Mint írta: „Az ENSZ mintegy az utolsó remény arra, hogy sikerüljön megakadályozni az eszkalációt Ukrajnában és a Közel-Keleten. Guterrres ENSZ-főtitkárt arról biztosítottam, hogy Magyarország minden támogatást megad az ENSZ-nek a béke megteremtése érdekében.”

Arról is megosztott egy videót, hogy Donald Trump alatt sokkal jobb volt Magyarország és az Egyesült Államok politikai kapcsolatrendszere, továbbá, hogy az ő elnöksége alatt Oroszország sem támadta meg Ukrajnát.

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Legnépszerűbb cikkeink