Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Eddig nem látott módon szólt be az amerikai nagykövetség Orbánnak

Létrehozva:

Egyes kormányzat által fizetett kommentátorok USA- és nyugatellenes hangot pendítenek meg, ezt elítélik. Emlékeztetnek, elvileg szövetséges országok vagyunk.

Eddig szokatlanul keményen kritizálta a magyar kormányt az Egyesült Államok nagykövetsége hétfőn éjjel kiadott Twitter-bejegyzésében. Azt nehezményezik, hogy Ukrajna-ügyben magyar kormánypárti újságírók Amerika-ellenes hangot ütnek meg.

Azt írták,

„az elmúlt hetekben számos jelentős magyar kormányzati személy, és kormányzat által fizetett kommentátorok is kemény nyugat-ellenes és Amerika-ellenes nyilatkozatokat tettek. Magyarország és az Egyesült Államok szövetségesek. Mivel az orosz agresszió mindannyiunkat fenyeget, össze kell fognunk, nem pedig távolabb kerülnünk.”

A közleményhez magyar nyelvű videót is mellékeltek. Ebből kiderült, Kövér László házelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyilatkozatai mellett a kormányzat által fizetett, Kontra.hu nevű trolloldal és Bencsik András publicista húzták ki a gyufát Washingtonnál.

A Kontra.hu cikke, amire a nagykövetség gondolhat azzal a címmel jelent meg, „Rejtélyes módon elütötte egy teherautó Szabó Timi amerikai mentorának feleségét”, és ebben a Samuel Hadnagy néven jegyzett szerző bizonyítékok nélkül arról spekulál, lehetséges, hogy nem baleset okozta Samuel Langenkamp amerikai diplomata feleségének halálát, hanem „orosz titkosszolgálati akció”.

Legnépszerűbb cikkeink