Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Lackfi János is lemondott Novák Katalin tanácsadó testületében betöltött pozíciójáról

Létrehozva:

Lackfi János is bejelentette, hogy lemond Novák Katalin tanácsadó testületében betöltött pozíciójáról. Lackfi János József Attila-díjas költő, író, Facebook oldalán azt írja, hogy „borzalmas minden pedofil-botrány, és a kegyelem-ügy kapcsán nagyon vártam volna bármiféle magyarázatot”. Döntését posztjában közölte.

Gundel Takács Gábor is lemondott lemondott Novák Katalin tanácsadó testületében betöltött pozíciójáról, a bicskei pedofilügy miatt

Gundel Takács Gábor a döntését indokló posztjában közölte: véleménye szerint rossz döntés született a kegyelmi kérvény aláírásakor, egyben bejelentette: távozik a posztról.

Ahogy arról beszámoltunk, díjazás nélkül segíti a köztársasági elnök tevékenységét az a 16 híresség, akiket tanácsadó csapataként mutatott be hivatalba lépésének első évfordulóján Novák Katalin államfő. Köztünk volt Lackfi János József Attila-díjas költő, író, és Gundel Takács Gábor Táncsics Mihály-díjas újságíró is.

Orbán Viktor rendezte az ügyet: „Pedofil elkövetők számára nincs kegyelem”.

„Pedofil elkövetők számára nincs kegyelem. Ez a személyes meggyőződésem” – jelentette ki Orbán Viktor a közösségi oldalán egy nappal a Momentum az ügyben szervezett tüntetése előtt. Orbán szerint az elmúlt napokban vita alakult ki a kegyelmi döntés jogköréről, miután kiderült, hogy Novák Katalin köztársasági elnöki kegyelemben részesítette a bicskei pedofilügyben elítélt K. Endre igazgatóhelyettest.

Orbán szerint ebben az esetben nincs helye jogászkodásnak, egyértelmű helyzetet kell teremteni egy tiszta, egyértelmű döntéssel. Szerinte ez nem más, mint hogy a hasonló esetekben eleve kizárják a kegyelem lehetőségét:  „A kormány nevében benyújtottam egy alkotmánymódosítást, amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson” – jelentette be, majd hozzátette: ideje rendezni ezt a kérdést.

Legnépszerűbb cikkeink