Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Skrabski Fruzsina mozgalmat indított Novák Katalinért

Létrehozva:

„Mindenki írjon a parlamenti képviselőjének, hogy ne fogadja el Novák Katalin lemondását! Akkor a gesztus megvolt, de mi visszakértük” – írja Facebookon Skrabski Fruzsina, aki a szombaton lemondott Novák Katalin tanácsadó testületének azon tagjai közé tartozott, akik nem hátráltak ki a köztársasági elnök mögül – írja a 444.

Skrabski Fruzsina nem először áll ki nyilvánosan Novák Katalin mellett a botrány kirobbanása óta

Ahogy arról a 168.hu is beszámolt, Skrabski Fruzsina korábban hosszú Facebook-posztjában arról értekezett, hogy K. Endre ügye egy „titkosszolgálati akció” is lehetett, és ezért nem került Novák elé megfelelő információ arról, kinek is ad kegyelmet. Skrabski szerint ráadásul Novák annyira jó ember, hogy a bicskei gyermekotthon korábbi pedofil igazgatójának falazó K. Endre kegyelme ügyében csak félreértés történhetett. Azt írta:

„Az tény, hogy a 2006 utáni ellenállásban résztvevők kegyelmei nem tetszettek a titkosszolgálat-rendőrség-ügyészség-bíróság maffiának. Minden módon próbáltak engem is leállítani (fenyegetéssel, hamis információkkal, lejáratással) és próbálták Novák Katalint is rávenni, hogy ne adjon kegyelmet (hamis információkkal, javaslatokkal).”

Skrabski bizalma ezek szerint továbbra is töretlen, nem sokkal korábban egy másik posztjában azt írta Novák lemondó beszédéről, hogy „ilyen erő és méltóság kevesekben van”. Szerinte „nemcsak egy csodálatos elnököt veszítettünk, hanem az összetartásunk és szeretetünk erejét is”. Sőt, bejegyzését azzal zárta, hogy „lehet mindent mérni, de nem a mérésekkel nyert a jobboldal, hanem az igazsággal, az összetartással, az egymás iránti bizalmunkkal”.

(Kiemelt képünk: Skrabski Fruzsina Novák Katalin köztársasági elnök társaságában 2023. július 6-án. Fotó: Skrabski Fruzsina hivatalos Facebook oldala)

Legnépszerűbb cikkeink