Connect with us

Magyarország

Nincs újabb elhunyt, a szabályok változatlanok

Létrehozva:

Forrás: koronavirus.gov.hu

A koronavirus.gov.hu oldal tájékoztatása szerint 18 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

Ezzel 4333 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, így

az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3223-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 514 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek 36%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti. 82 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 3-an vannak lélegeztetőgépen.

A honlapon figyelmeztetnek, hogy a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A beutazási korlátozások bevezése óta a hatósági házi karanténban lévők száma is nő, jelenleg 5486 embernél van érvényben. A kormány, az Operatív Törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz.

Az általános szabályok változatlanok:

  • továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben, és
  • továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény.

Az új fertőzöttek esetében a járványügyi hatóság az eddigi rendnek megfelelően elvégzi a kikérdezésüket és a kontaktkutatást.

Legnépszerűbb cikkeink