Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Egy különleges hegedű hangját is hallhatjuk az idei Auer Fesztiválon

Létrehozva:

Képünk illusztráció/Forrás: publicdomainpictures.

Auer Lipót hegedűje is megszólal a rendetzvényen, amelyet augusztus 13. és 16. között rendeznek Veszprémben.

Kováts Péter, a fesztivál főszervezője az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában nyilatkozott: évek óta készülnek arra, hogy megszólaltassák Veszprémben az orosz hegedűiskola atyjának hangszerét, de eddig az azon játszó Vadim Gluzmannak sohasem volt megfelelő a fesztivál augusztus elejei időpontja. Idén azonban a koronavírus-járvány miatt később, augusztus közepén lesz a rendezvény, és így

sikerült megszervezni, hogy a különleges, mély tónusú Stradivari-hegedűt is hallhassa a veszprémi közönség

– tette hozzá.

  • A fesztiválon fellép még a két hegedűs, egy zongorista és egy nagybőgős alkotta Janoska Ensemble, akik virtuóz, jazzhez közel álló stílusban játszanak, valamint
  • egy főleg barokk művekre épülő közös koncertet ad Miklósa Erika operaénekesnő a Mendelssohn Kamarazenekarral.
  • A tehetséggondozás jegyében színpadra lép két Fischer Annie-ösztöndíjas fiatal, a veszprémi születésű Hartmann Domonkos csellista és Magyar Valentin zongorista.
  • A Szent Efrém Férfikart,
  • valamint hagyományosan a Fülei Balázs zongoraművész, Kováts Péter zongoraművész és Varga István gordonkaművész alkotta Auer Triót is hallhatja a közönség.

Kováts Péter elmondta, koncertjeiket három helyszínen tartják: a Hangvillában, a veszprémi megyeháza Szent István-termében, illetve a várban a Szent Mihály-bazilikában.
(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink