Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Jön az ország legnagyobb téli sörfesztiválja

Létrehozva:

Az V. Indoor Sörfesztivál | Fotó: A Serfőző Facebook-oldala

Hatodik alkalommal rendezik meg idehaza az Indoor Sörfesztivált, ahol a több mint 150 féle csapolt sör mellé whiskey-ket, pálinkákat, borokat is kóstolhatunk, a világ minden pontjáról.

A február 18-án és 19-én szervezi a Serfőző a beltéri sörfesztivált, amire évek óta olyan hatalmas az érdeklődés, hogy öt év alatt ki is nőtte a rendezvény a Gellért hotel tágas termeit. Ezért idén az ország legnagyobb báltermébe, az ötödik kerületi Apáczai Csere János utcában található InterContinentalba költözik az esemény.

Magyarország egyetlen téli söfesztiválja több tucat kiállítónak ad majd otthont két nap erejéig, ahol a hazai főzdék és a nemzetközi sörmárkák mellett a kisebb, kézműves sörmanufaktúrák összesen több mint 150 féle sörét verik majd csapra. A magyar sörkülönlegességek mellett cseh, német, angol, ír és belga folyékony kenyerek is bekerültek a kínálatba, így a választékra biztosan nem lesz panasz. A sörkínálat mellett pedig az „Ez is Maláta” – whiskey kóstoló keretében skót, japán, ír, amerikai és kanadai italokat is kínálnak majd az érdeklődőknek, ráadásul még kóstoló versenyt is tartanak. Röviditalokból viszont még bőven nem járunk a lista végén, a rumok mellett, a magyar hagyományok jegyében néhány pálinkafőzde is jelen lesz a kétnapos rendezvényen.

 

A magyar sörforradalom

A VI. Indoor Sörfesztiválon szemtanúi lehetünk majd annak, hogy az utóbbi években hatalmas hullámokat vető sörforradalma bizony a hazai piacra is komoly hatást gyakorolt, ugyanis rengeteg magyar gyártó vesz majd részt a kétnapos programon. A balatonvilágosi Hedon Sörfőzde mellett többek között a Fehér Nyúl Brewery, a Szent András és a First Craft Beer termékei is helyet kapnak a sorban.

A szervezők arra is felhívják a figyelmet, hogy az esemény nem csak az alkoholos italok, azon belül is a sörök szerelmeseinek kedvez majd, hanem a gasztronómia iránt érdeklődőknek is egyaránt. Az InterContinental, valamint az ARZ Libanoni Étterem stábja ugyanis mindkét este sörvacsorával készül a látogatóknak. Az extravagáns kulináris kalandtúra gourmet fogásait Lévai Ádám, az InterContinental séfje és Yahya Kadaro, az ARZ Libanoni Étterem executive séfje közösen álmodta meg. A látogatók így olyan ínycsiklandó különlegességeket kóstolhatnak majd meg, mint például a sörben érlelt norvég lazac; a sörös, mustáros kacsa rilette; füstölt padlizsán és fűszeres Beirut-i csirkecomb vagy a konfitált malac császár; természetesen a hozzájuk illő sörkínálattal.

 

Belga sör, magyar szakértők

A fesztivál tartalmas sörkulturális előadásokkal is készül. Jelen többek között Katona Csaba, a Történettudományi Intézet tudományos munkatársa, sörtörténész, Martin Imre vendéglős, a Ferdinánd Monarchia Cseh Sörház tulajdonosa valamint Kóczián László, az Indoor Sörfesztivál főszervezője. Lesz továbbá Belga sör mesterkurzus, ahol pohárba kerül majd a St Louis Premium Gueze, a La Trappe Witte, a Corsendonk Grand Hops, a Steenbrugge Dubbel vagy a La Trappe Quadrupel. A koronavírus-járvány miatt évek óta parkolópályán lévő Oktoberfestet is életre keltik néhány órára az InterContinentalban, a szervezők ugyanis bajor sörök, sörpadok, kockás terítők, maibaumok és girlandok díszletében tárják majd a látogatók elé az Oktoberfest élményét megidéző környezetet.

A megvásárolt jegyek korlátlan sörkóstolást tesznek lehetővé minden egyes vendégnek, ráadásul egy logózott söröskorsót is kapnak, amellyel könnyedén tudják körbe túrázni a bemutatóként jelenlévő gyártók készleteit.

Legnépszerűbb cikkeink