Connect with us

Kiemelt hírek

A Kutyaportéka lett a legjobb online előadás

Létrehozva:

Jelenet a Kutyaportéka című előadásból | Fotó: Csányi Krisztina / Trafó / Kortárs Művészetek Háza

A produkció az ország első online térben rendezett színházi seregszemléje, az eSzínház Fesztivál fődíját nyerte el.

A tíznapos eseményen 21 színház 25 produkcióját tekinthette meg a publikum, az előadásokra 31 országból regisztráltak a nézők.

Szeptember 17-26. között tartották az ország első online térben rendezett színházi seregszemléjét, az eSzínház Fesztivált. A tíznapos eseményen 21 színház 25 produkcióját nézhette meg a közönség. A vártnál is nagyobb érdeklődés mellett 303.000 órán keresztül aktív nézői jelenlét mellett 31 országból regisztráltak az előadásokra és az ingyenes

kerekasztal-beszélgetésekre. A fesztiválra jelölt alkotásokat szakmai zsűri és a nézők egyaránt értékelték, ennek köszönhetően a szeptember 26-i záróestén a fődíjat, azaz a legjobb digitális adaptációnak járó díjat a Kutyaportéka című előadás nyerte. A legjobb női főszereplő Kiss Mari, a legjobb férfi főszereplő Pál András lett, a legjobb látványtervért járó díjat pedig az Orlando című darab érdemelte ki. A zsűri különdíját a Haragossziget vihette haza. A közönségszavazás eredményképp a prózai kategóriában a Kiváló dolgozók – igaz történetek a gondoskodásról, valamint a gyermek- és ifjúsági kategóriában az Emma csöndje című előadás vihetett haza különdíjat.

Az eSzínház Fesztiválra nevezett produkciókat szakmai zsűri értékelte, amelynek tagjai Radnóti Zsuzsa, Ráckevei Anna, Horváth Csaba, Ujj Mészáros Károly és Légrádi Gergely voltak. A zsűri és 4 kategóriában osztott ki elismerést, továbbá egy különdíj odaítéléséről is döntött. 

A legjobb digitális adaptációnak járó elismerés mellé 250.000 forintos pénzdíj járt, a többiek 150 ezer forintos jutalmat kaptak a produkciójukért. 

A fesztivált – számos európai ország mellett – az Egyesült Államokból, Egyiptomból, Kanadából, Izraelből, Ausztráliából és Új Zélandról is figyelemmel kísérték. Csupán bérletből közel 400 talált gazdára – tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Legnépszerűbb cikkeink