Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Egyre kevesebben vannak kórházban koronavírus-fertőzéssel

Létrehozva:

Az aktív fertőzötteknek mindössze harmada, 539 beteg igényel kórházi kezelést.

Szerdára 42-vel nőtt a regisztrált koronavírusos fertőzöttek száma, az új megbetegedések felét Budapesten jegyezték fel. Meghalt 3 idős férfi, mindannyian krónikus betegséggel küzdöttek. Az aktív fertőzöttek 45 százaléka, az elhunytak 61 százaléka, a gyógyultak 46 százaléka budapesti.

Az aktív fertőzöttek harmada, 539 beteg van jelenleg kórházban, közülük 29-en vannak lélegeztetőgépen. Mindkét szám rekord alacsonynak számít, amióta az adatokat olvashatjuk a koronavirus.gov.hu oldalon.

10 931-en vannak hatósági házi karanténban, és eddig 142 729 tesztet végeztek Magyarországon.

A védekezés második szakaszában vagyunk a hatóságok szerint. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet.

Hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. A kórházi ellátások is fokozatosan újraindulnak.

A térkép alapján továbbra is Budapesten (1710 ember) és Pest megyében (496) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér (361), Zala (231), Komárom-Esztergom (206) és Csongrád megye (114). Békés megyében (11) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

Legnépszerűbb cikkeink