Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

1 millió forintot kap minden szálláshely az államtól szobánként

Létrehozva:

A magyarországi szálláshelyek teljes körű felújítására szánt program újabb szakaszához érkezett. Vidéki magánszállások, panziók, szállodák.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a Kolping Hotel fejlesztéseinek átadásán beszélt a magyar szálláshelyek támogatásáról. Mint mondta, folytatódnak a strandok, csúszdák, tourinform irodák fejlesztései, a Bahart több milliárd forintért vásárol hajókat, illetve szállodák és panziók épülnek, továbbá több mint 100 attrakciófejlesztés zajlik jelenleg is.

A 2017-ben indult Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programban eddig 750 panzió kapott támogatást, 1000 szoba épül és 4700 szobát újítanak fel, ebből 510 panzió már idén nyáron üzemel. Guller bejelentésével a program új szakaszába lép, még ezen a héten 85 milliárd forint támogatást ad az ügynökség a 100 szoba feletti szállodák építésére és felújítására vidéken. A 85 milliárd forint mellé a vállalkozók további 85 milliárd forintot biztosítanak.

Ezen felül a legfeljebb 8 szobás vidéki szálláshelyek tulajdonosai részt vehetnek egy 60 milliárd forint keretösszegű támogatási programban. Guller kiemelte:

„A program célja, hogy 28 000 szálláshely összesen 55 000 szobájának mindegyike szobánként 1 millió forint támogatást kapjon még ebben az évben.”

Májusban 5 milliárd forint keretösszeggel írnak ki pályázatot Balaton-parti kempingek fejlesztésére. A pályázatra a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központon keresztül lehet jelentkezni, de várják azokat is, akik eddig még nem regisztráltak. A támogatást még ezen a nyáron folyósítják, azt december 31-ig kell felhasználni – ismertette a vezérigazgató. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink