Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

A német külügyminiszter is beszólt a veszélyhelyzeti intézkedésekre

Létrehozva:

Heiko Mass / Forrás: Wikipédia / MSC / Barth

Az autoriter államokról beszélt Heiko Maas a német Bundestagban, és utalt Magyarországra is.

A német külügyminiszter Heiko Maas szerint nagyon aggályos, hogy az autoriter vezetők kihasználják a maguk javára és az elnyomás növelésére a koronavírus járványt, és példaként Oroszországot, Venezuelát, Iránt, Kínát és Törökországot hozta fel pénteken a Bundestagban – idézi a DW.com.

Ezek az országok arra használták ki a járványt, hogy tovább korlátozzák a szabadságjogokat.

De nem kell ennyire távolabb menni aggasztó jelenségekért, folytatta Maas. Európában is azt látjuk, veszélyhelyzeti intézkedések sorával a jogállamiság csorbul. Maas üdvözölte. hogy az Európai Bizottság figyeli ezeket a veszélyhelyzeti intézkedéseket. A DW megjegyzi, Orbán Viktor intézkedéseit is aggodalmasan figyelik Európa-szerte. Maas arra hívta fel a figyelmet, hogy a veszélyhelyzeti intézkedéseknek arányosnak és átmenetinek kell lenniük, és legitim céljuk kell legyen.

Az elkövetkezendő féléves, július 1-jével induló német EU-elnökség alatt különös figyelemmel fogják kísérni ezeket a tendenciákat.

Orbán Viktor pénteken jelentette be, hogy júniussal visszaadja a különleges felhatalmazást a Parlamentnek és bocsánatkérést vár mindenkitől, aki bírálta.

Legnépszerűbb cikkeink