Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Mészáros Lőrinc után Tiborcz István is eladta az Appennin Nyrt.-ben lévő részesedését

Létrehozva:

Forrás: Facebook / Appeninn Holding

Mint a miniszterelnök veje korábban írta, „nem kívánok olyan cégben tulajdonos lenni, amely állami és önkormányzati támogatások elnyeréséért indul”.

Az Appeninn Holding Nyrt. pénteken arról tájékoztatta a Budapesti Értéktőzsdét, hogy a BDPST Zrt. május 15-én értékesített 11 369 141 darab, a társaság által kibocsátott Appeninn részvényt az Avellino Holding Zrt. részére, továbbá 375 668 darabot az OTP Quality Nyíltvégű Részvény Alap részére, továbbá 98 046 darabot az OTP Zártkörű Intézményi Részvény Alap részére, írja a hvg.hu.

A BDPST Tiborcz István érdekeltsége és a fő tulajdonos volt eddig az Appeninnben. Korábban a Mészáros Lőrinc-féle KONZUM II. Ingatlanbefektetési Alap is bejelentette, hogy a 18,33 százalékos tulajdonát eladta a Zinventive Vagyonkezelő Zrt.-nek. A BÉT tájékoztatása szerint a BDPST Zrt. által közvetlenül birtokolt, szavazati jogot biztosító Appeninn részvények mértéke 5 százalék alá süllyedt.

Az Appeninn még április 22-én jelentette be, hogy a BDPST Zrt. értékesíteni kívánja az 1,387 milliárd forintnyi részvényét a cégből, ami 29,3 százalékos szavazati jogot jelentett a részvénytársaságnál.

Az Appeninn ingatlankezelő cégben 2017-ben vásárolt befolyást a Mészáros-cégbirodalmat összefogó Konzum Nyrt., majd egy év múlva a Konzum stratégiai partnerséget kötött Tiborcz István ingatlanos cégével, a BDPST Zrt.-vel, amelynek értelmében a miniszerelnök veje megszerezte a cégben lévő részesedés több mint 20 százalékát. A cégben egyébként még az OTP tulajdonos.

Tiborcz István az MTI-nek közleményben magyarázta még áprilisban az eladási szándékát. Azt írta, annak idején azért is kezdett el komolyabban ingatlanbefektetésekkel foglalkozni, mert szerinte ez egy olyan terület, amelyet kevésbé érintenek állami és önkormányzati tenderek, ő pedig még a látszatát is el akarta kerülni annak, hogy a személye miatt előnyben részesülnének az érdekeltségei. „Ahogy korábban is jeleztem, nem kívánok olyan cégben tulajdonos lenni, amely állami és önkormányzati támogatások elnyeréséért indul” fejtette ki a közleményben Tiborcz István.

Az Appeninn Nyrt. nemrég két balatoni ingatlanfejlesztési projektjéhez vissza nem térítendő állami támogatást nyert el.

Legnépszerűbb cikkeink