Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Orbán: Május végén visszaadjuk a különleges felhatalmazást a parlamentnek

Létrehozva:

Még meghoznak azért 2-3 döntést a különleges jogosítványokkal. Orbán elnézést vár a szerinte igaztalan vádakért. 

Orbán Viktor miniszterelnök arra számít, hogy a kormány május végén vissza tudja adni a parlamentnek a koronavírus-járvány miatti különleges felhatalmazást. A kormányfő erről pénteken Belgrádban beszélt, az Aleksandar Vučić szerb államfővel folytatott megbeszélés utáni közös sajtótájékoztatón. Elmondta, még két-három döntést hoznak a különleges jogosítványoknak köszönhetően.

A különleges felhatalmazás visszaadása után „mindenkinek adunk egy esélyt, hogy elnézést kérjen Magyarországtól az igaztalan vádakért”, és hogy elismerje a magyar védekezés sikerességét – tette hozzá Orbán Viktor, kijelentve: „sikeresen védtük meg a hazánkat, bármely országgal összehasonlítható a teljesítményünk, demokratikus keretek között tettük ezt meg, és a felhatalmazás után a szokásos parlamentáris rend kereteihez vissza fogunk térni”.

Orbán támogatásáról biztosította a magyarországi szerb beruházásokat is, a Budapest–Belgrád közötti vasútvonal építéséről pedig úgy nyilatkozott, hogy az is gyorsuló fázisba lépett. „Mindenki láthatta, hogy a kínai áruk eljuttatása Európába a jövő egyik kulcskérdése, és a vasútvonal ennek a felgyorsítását segíti majd elő” – mondta.

Legnépszerűbb cikkeink