Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Nem lesz több zugállatszaporító-hirdetés a Jófogáson

Létrehozva:

Több illegális állatszaporító genetikai rendellenességekkel rendelkező állaotkat szaporít, és így állatkínzást követ el, ez ellen küzd az apróhirdetés-oldal.

Április elejétől törli folyamtosan az apróhirdetési oldal az állatszaporítók hirdetéseit, ismerteti a cég közleményét a hvg.hu. A tenyésztők gyakorlata rossz genetikai mutációkhoz, korai betegségekhez, elhalálozásokhoz vezetnek. Bár az állatszaporítást nem tiltja egyértelmű jogszabály, azonban az állat szükségtelen bántalmazása, illetve az öröklődő betegségben szenvedő állategyed tenyésztése, szaporítása állatkínzásnak minősül, amely a cég szerint a legtöbb szaporító általános tevékenységét lefedi.

Azok a szaporítók, amelyek ilyen rossz gyakorlatot folytatnak, és nem tudják igazolni dokumentumokkal a tevékenységüket, repülnek a felületről. „A tavalyi szigorítással és a mostani kitiltással is az a célunk, hogy népszerűsítsük az örökbefogadást, és felhívjuk a figyelmet az állatkínzás következményeire” – mondta Palocsay Géza, a Jófogást működtető Adevinta Classified Media Hungary Kft. ügyvezetője.

Legnépszerűbb cikkeink