Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Denevérek tucatjait hagyták magukra a fagyban Miskolcon

Létrehozva:

Forrás: Shutterstock

Csak 58 állat élte túl a cserbenhagyást.

A mályi Madármentő Állomás állatkínzás és természetkárosítás miatt tett feljelentést, több tucatnyi didergő denevért találtak egy miskolci építkezésen, az ÉSZAKTERV épületénél. A fal bontása közben a téli álmot alvó állatokat egyszerűen a fagyos földön hagyták, miután kipotyogtak a burkolat alól – írja a 444.

A szervezet beszámolója szerint a  Bükki Nemzeti Park munkatársai 58 élő denevért és 23 halott denevért számoltak meg a helyszínen.  A természetvédelmi kár több mint 2 millió forint.

Az életben maradt állatokat átszállították egy másik természetes élőhelyre, ahol zavartalanul tudják folytatni a téli álmukat. A halott denevérek tetemeit a rendőrség és a nemzeti park kérésére lefagyasztják. Utólag találtak még két denevért, amiket a  mentőállomásra szállítottak.

Ahogy a Magyar Madártani Egyesület oldala is megjegyzi, a magyarországi denevérfajok mind rovarevők, amiknek nagy szerepük van a kártevők ritkítáásban. Egy mindössze 6-7 grammos denevér éjszakánként akár 800-900 szúnyogot is megehet.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Legnépszerűbb cikkeink