Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Ügyészség: A rémhírterjesztésért előállított férfi épp hogy az otthon maradásra buzdított

Létrehozva:

Nem gyanúsított többet a 10 rendőr által reggel 6-kor előállított 64 éves férfi. A rendőrség külön videót is közölt az akcióról.

Nem valósított meg bűncselekményt az a férfi, akit a 10 rendőr állított elő hétfőn reggel 6-kor, mert rémhrt terjesztett a gyanú szerint, elfogásáról a rendőrség videót is közölt – idézi az ügyészség közleményét az Atv. A férfi véleményét posztolta a Facebookon a járványról és a szerinte elhibázott tetőzési időpontról. Azt írta a posztban, „Kegyetlen zsarnok vagy, de jegyezd meg, a diktátorok mind elbuktak eddig” – a 444-nek később arról beszélt, a rendőrség azt kérdezte tőle, kire gondolt, amikor a zsarnok szót leírta. A férfi szerint elérték nála, hogy „bekussoljon”.

A férfi panaszt tett az előállítása miatt, ennek adott helyt az ügyészség. „Az ügyészség ezen döntése nyomán a férfi őrizetbe vétele és egyben gyanúsítotti minősége megszűnt, és a nyomozás vizsgálati szakaszból felderítési szakaszba került vissza” és „a férfi cselekménye tényállási elem hiányában nem valósított meg bűncselekményt, mivel a bűncselekmény megvalósulásához az elkövetőnek valótlan tényt vagy valós tényt elferdítve kell állítania vagy híresztelnie nagy nyilvánosság előtt, amely alkalmas a védekezés eredményét hátrányosan befolyásolni. Az inkriminált Facebook-bejegyzés pedig ilyet nem tartalmaz”. „A 2020. április 28. napján közzétett poszt egy később bekövetkezett esemény – a járványhelyzetben bevezetett korlátozások 2020. május 4 .napján történt részleges feloldása – esetére nézve egy feltételezett állapotot elemez, így csupán feltételezésnek minősíthető, amely kizárja a bűncselekmény megvalósulását és amely nem is alkalmas a járványügyi védekezés eredményességének akadályozására vagy meghiúsítására”.

„Éppen ellenkezőleg, a bejegyzés az olvasókat arra indíthatja, hogy a korlátozások részleges feloldása esetén is, saját biztonságuk érdekében inkább maradjanak otthon”

– közölte az ügyészség.

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink