Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Vidnyánszky Attila társasága megveszi a Karinthy Színházat

Létrehozva:

Az MTT 300 millióért vásárolja fel az eddig függetlenül működő színházat. Az összeget abból a pénzből fizetik ki, amit előadó-művészeti szervezetek többlettámogatásán belül ingatlanvásárlásra nyert el a társaság.

Bár hirtelen jött, hogy Karinthy Márton örökségét, lánya, Karinthy Vera eladja, már korábban volt ennek előszele. Március 25-én Földes Eszter színésznő Facebook-posztban írta meg, hogy mégsem ő lesz a színház művészeti vezetője. Ennek okaként azt nevezte meg, hogy mivel Karinthy Márton halála után a színház jövője bizonytalanná vált, „Mindenki nyitott szívvel fogadta a kezdeményezést, miszerint Karinthy Márton örökségét, a Karinthy Színházat az állam gondozza és ápolja tovább. Ennek azonban volt egy kompromisszumos kitétele. Ez pedig az én személyem” – írta a posztban.

A színház sorsa most eldőlt: az Emmi május 5-i döntéseinek listájában, a 10. oldalon szerepel a Karinthy Színház, melyet az a Magyar Teátrumi Társaság vásárol fel 300 millió forintért, melynek Vidnyánszky Attila az elnöke.

Az eladás okával és a színház jövőjével kapcsolatban elküldtük kérdéseinket az illetékeseknek. Amint megkapjuk a válaszokat, frissítjük cikkünket.

Legnépszerűbb cikkeink