Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Egy kínai McDonald’sba nem engedték be a feketéket, mert azt mondták róluk, ők terjesztik a vírust

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Fotó: BrokenSphere / Wikipedia

Terjed az idegengyűlölet Kínában: százakat lakoltattak ki és helyeztek karantén alá.

Egy videó terjed a közösségi médiában, amiben egy McDonald’s ajtaján olvashatjuk: „Azt az utasítást kaptuk, hogy mostantól feketéket nem engedhetünk be.” Az étteremlánc szerint amint ezt megtudták, bezárták a kantoni éttermet. Kantonban van az egyik legnagyobb fekete-afrikai közösség Kínában, sok kereskedő itt veszi az árut, vagy ad túl rajtuk. Számos kereskedő úgy érzi, a járvány egy jó ürügy lehet arra, hogy kitoloncolják őket, ha tovább maradnak a vízumukban engedélyezettnél – írja a BBC.

Az esetet követően Kuangtung tartomány vezetője jó barátoknak nevezte Kínát és Afrikát, és a McDonald’s is elhatárolódott.

A korlátozások feloldása óta nő a feszültség az afrikaiak és a kínaiak között Kínában. Online pletykák terjengenek arról, hogy az afrikai közösségekben koronavírus-járvány van, ezért százával lakoltatták ki őket hotelekből, apartmanokból. Az egészségügyi dolgozók ajtóról ajtóra járnak tesztelni az afrikai közösségeket, akkor is, ha nincsenek tüneteik, és nem jártak fertőzött országban.

Legnépszerűbb cikkeink