Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

A Semmelweis új feladatokkal bízta meg Cserhátit, akit Kásler küldött el a budakeszi rehab éléről

Létrehozva:

A miniszter ágyakat követelt, a kórházigazgató betegeket védett. Előbbi győzött, utóbbi nem marad munka nélkül.

„A Semmelweis Egyetem dr. Cserháti Péter 2019. október 1-én kelt rektori biztosi feladatkörét kibővíti, és megbízza a Semmelweis Egyetem komplex rehabilitációs fejlesztésével, ami magában foglalja a hazai egészségipari fejlesztési szempontok megvalósítását is” – adta hírül az egyetem honlapja.

Menesztették az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatóját

Az Emmi közlése szerint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere megszüntette dr. Cserháti Péter, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) főigazgatói megbízását. A felmentés okaként a tárca arra hivatkozott, hogy Cserháti nem teljesítette az Operatív Törzs által jóváhagyott, a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírus-járvánnyal kapcsolatos utasításait a felkészülésre – írja a Magyar Nemzet.

A cikk azt írja, mindezek mellett Cserháti feladata a COVID-19 járvány idején a tartós intenzív osztályos kezelés és gépi lélegeztetés kapcsán kialakuló súlyos izomerő veszteség, kognitív és mentális zavarok jelentkezéséből adódó rehabilitáció megszervezése, valamint megfelelő felkészülés a járvány után várhatóan megnövekvő rehabilitációs esetek szakmai szempontok szerint ütemezett ellátására.

„Embertelen gyilkosok!” – spontán tüntetésen álltak ki a rehabilitációs intézet igazgatója mellett a budakeszi egészségügyi dolgozók

Mintegy 100 ember gyűlt össze az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet előtt ma délben, hogy nemtetszésüknek adjanak hangot, amiért kirúgták Cserháti Péter főigazgatót. A tüntetést spontán rendezték az egészségügyben dolgozók. Kásler Miklós tegnap menesztette Cserháti Péter főigazgatót, amiért nem tett szabaddá 200 ágyat az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben.

Legnépszerűbb cikkeink