Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

„Embertelen gyilkosok!” – spontán tüntetésen álltak ki a rehabilitációs intézet igazgatója mellett a budakeszi egészségügyi dolgozók

Létrehozva:

Fotó: Google Maps

Mintegy 100 ember gyűlt össze az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet előtt ma délben, hogy nemtetszésüknek adjanak hangot, amiért kirúgták Cserháti Péter főigazgatót. A tüntetést spontán rendezték az egészségügyben dolgozók.

Kásler Miklós tegnap menesztette Cserháti Péter főigazgatót, amiért nem tett szabaddá 200 ágyat az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben. A hivatalos indoklásban az szerepel, hogy április 10-én még egyetlen ágy sem volt szabad a koronavírus-fertőzött betegeknek, a kormány szerint pedig Cserhátinak az eljárása mind szakmailag, mind emberileg elfogadhatatlan:

Menesztették az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatóját

Az Emmi közlése szerint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere megszüntette dr. Cserháti Péter, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) főigazgatói megbízását. A felmentés okaként a tárca arra hivatkozott, hogy Cserháti nem teljesítette az Operatív Törzs által jóváhagyott, a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírus-járvánnyal kapcsolatos utasításait a felkészülésre – írja a Magyar Nemzet.

A minisztérium közleménye szerint a főigazgató egyszerűen megtagadta a pluszhelyeket – írja a tüntetésről tudósító muon.hu.  A budakeszi intézményben dolgozók szerint azonban ez nem igaz. Elmondták, hogy a minisztérium az egész kórházat járványkórházzá akarta változtatni. Az egyik tiltakozó szerint Cserhátit egyértelműen politikai ok miatt távolították el a pozíciójából.

Egy tüntető azt mondta a minisztériumra utalva, hogy „ezek embertelen gyilkosok”, mivel szerinte a hazaküldött betegek elmaradó rehabilitációja súlyos károsodáshoz fog vezetni. Néhányan hozzátették, hogy nem lehet csak úgy hazaküldeni a betegeket, és más kórházi beavatkozással sem lehet pótolni az ottani szakmai munkát.

Legnépszerűbb cikkeink