Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Székre ültetik a halottakat Detroitban

Létrehozva:

Fotó: Google Maps

Folyamatosan tele vannak a hullaházak, már egy talpalatnyi szabad hely sincs Michigan állam legnagyobb városában. Jobb híján a kórházi székekre ültetik a halottakat.

Az egészségügy a folyamatosan érkező betegekért küzd, de most már a hullaházak sem bírják el a koronavírusban meghalt emberek terhét, szinte folyamatosan érkeznek elhunytak. A CNN-nek nyilatkozó, neve elhallgatását kérő ember azt mondja: jobb híján egymásra fektetve teszik be a halottakat a hűtőkamrákba, de vannak olyan holttestek, amelyeknek egy üres kórteremben kell éjszakázniuk, mert nem tudják őket hova rakni. Ott vagy lefektetik őket egy ágyra, vagy bezsákolva egy székbe ültetik őket. Erre azért van szükség, mert a halottasház tele van, éjjel pedig nem dolgoznak, így az éjszaka elhunytakat kénytelenek valahol elhelyezni.

A Sinai-Grace kórházban dolgozó ember azt is elmondta, hogy annyira le vannak terhelve, hogy arra is volt példa, hogy a koronavírus-fertőzés miatt segítséget kérő ember a folyosón halt meg, mielőtt ellátást kaphatott volna.

Legnépszerűbb cikkeink