Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Menesztették az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatóját

Létrehozva:

Az Emmi közlése szerint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere megszüntette dr. Cserháti Péter, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) főigazgatói megbízását.

A felmentés okaként a tárca arra hivatkozott, hogy Cserháti nem teljesítette az Operatív Törzs által jóváhagyott, a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírus-járvánnyal kapcsolatos utasításait a felkészülésre – írja a Magyar Nemzet.

Az Operatív Törzs az Emmi miniszterének javaslatára ütemezetten, minden hétre előre meghatározta a magyarországi egészségügyi intézetek, kórházak feladatait, többek között azt is, hogy hány betegágyat, hány intenzív ágyat kell biztosítani az adott intézményben a koronavírussal fertőzött betegek izolálására, ellátására, lélegeztetésére. Az OORI-nak e hónap 15-re több mint kétszáz ágyat kellett volna biztosítani a koronavírus-fertőzöttek számára, de 10-ére még egyetlen ágy sem állt rendelkezésre, és 16-ára az előírt szám tizedét sem ígérte a főigazgató. Mindezek mellett, az intézetben ellátott rehabilitációs betegek áthelyezéséről nem gondoskodott, sőt a megfelelő felkészülést nem végezte el, komolyan veszélyeztetve ezzel a járvány elleni sikeres védekezést és betegellátást.

Legnépszerűbb cikkeink